Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin Es-Sahire Kapısı'nda dün gece yaşanan olaya ilişkin görüntüler sosyal medyada yayımlandı. Görüntülerde İsrail polislerinin bir Filistinliye saldırdığı, bu sırada söz konusu Filistinlinin küçük oğlu ve kızının ağlayarak, “Baba, babamızı istiyoruz.” diye çığlıklar attığı görüldü.

ZORLA DARBETTİ
Çevredeki bazı Filistinliler şiddete maruz kalan kişiyi polislerin arasından almaya çalışırken, biri de "Birazdan babanızı bırakacaklar" diyerek çocukları sakinleştirmeye uğraştı.

Aynı kişi, İsrail polisine İbranice olarak, “Çocuklar var, ağlıyorlar, onların ağladığını görmüyor musunuz? Bu adam ne yaptı?” diye sordu. Bir başka kişi de polislere yine İbranice, “O hiçbir şey yapmadı.” dedi.

Görüntülerde, çok sayıda vatandaşın en sonunda saldırgan polislerin, kimliği bilinmeyen Filistinliye yönelik saldırısını durdurmayı başardığı görüldü. 

AÇIKLAMA YAPILMADI

İsrail polisinden olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail polisleri, 1967’deki Doğu Kudüs işgalinden bu yana Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu Eski Şehir bölgesinin kapılarında duruyor. Eski Şehir'in Filistinli sakinleri, polislerin kendilerine yönelik kötü muamelesinden şikayet ediyor.

Editör: TE Bilisim