İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber

Ramazan ayının gelişiyle iftar ve sahur alışverişlerini yapmaya başlandı.

Koronavirüs nedeniyle yine Ramazan’ı evlerinde geçirmeye hazırlanan vatandaşlar, bu sene alışverişleri internet üzerinden gerçekleştiriyor.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, “Özellikle bakliyat ürünleri alımlarında şimdiden artış gözlemliyoruz.

Normal dönemlere göre bakliyat, yağ, hurma, ramazan kolisi gibi ürünlerin alımlarında yarı yarıya artış bekliyoruz.” diye konuştu.

“YERLİ MAHSUL ÜRÜNLER KULLANDIK”

PttAVM olarak da Ramazan’a özel bir hazırlık içerisinde olduklarını belirten Çevikoğlu, vatandaşların PTT güvencesiyle istedikleri kişiye hayır yapma şansına sahip olacağının altını çizdi.

Çevikoğlu, “Ramazan kolileri Türkiye’nin en ücra bölgelerine kadar PTT güvencesiyle ulaştırılabilecek.

Kolilerimizde Türk çiftçisinin el emeğiyle üretilen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin ürünlerini ağırlıklı olarak kullandık. Vatandaşlarımız istedikleri kişiye bu kolileri ücretsiz kargo seçeneği ile gönderebilecek.” ifadelerini kullandı.

E-TİCARET TALEBİ ARTIYOR

Salgın sürecinde vaka sayılarının artışa geçmesinin e-ticarete talebi daha artıracağına dikkati çeken Çevikoğlu, restoran ve kafelerin bu dönem içerisinde kapalı olmasının ev alışverişlerinin bir bölümünün yine e-ticaret ile gerçekleşeceği anlamına geldiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında internetten yapılan kartlı ödemelerin 19 milyar lirayı geçtiğini belirten Çevikoğlu, “Bu yıl harcamaların 30 milyar lirayı geçmesini bekliyoruz.

Geçtiğimizin yılın mayıs ayında 20 milyon farklı kart ile internetten ödeme yapılırken 2 milyon kart ise ilk kez internetten ödemelerde kullanılmıştı.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim