Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Libya Milli Birlik Hükümeti Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Ahmed Oun bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Libya Milli Birlik Hükümeti Petrol ve Gaz Bakanı Sayın Muhammed Ahmed Oun ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Petrol ve doğal gaz başta olmak üzere iş birliğimizi geliştirme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmelerde Varank, ilk olarak Libya Sanayi ve Madenler Bakanı Ebu Heyse'yi ağırladı. Varank, yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki tarihi bağlara dikkati çekerek, Türkiye olarak her zaman Libya'nın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Libya'nın küresel ekonomiye entegre olma konusunda yeni başlangıçlar yapmak için önemli fırsatlarının bulunduğuna işaret eden Varank, "Özellikle sanayi, madencilik ve girişimcilik alanında Libya'nın potansiyelini bir noktaya taşımamız lazım. Bunu da yapacak olan biz bakanlarız, yakın çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim