Ovamir G. Anjum kimdir, kaç yaşında? İşte, Prof. Dr. Ovamir G. Anjum biyografisi hakkında merak edilen detayları sizler için araştırdık. İslam alemi için mübarek kabul edilen ramazan ayının bugün itibarıyla başlamasıyla birlikte 11 ayın sultanı ramazan için tertiplenen, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından yayınlanacak olan CIGA Ramazan Seminerleri Serisi programına katılım sağlayacak olan Ovamir G. Anjum hakkında merak edilen soruları sizler için haberimizde derledik. İşte tüm detaylar haberimizde…

OVAMİR G. ANJUM KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? İŞTE, PROF. DR. OVAMİR G. ANJUM BİYOGRAFİSİ!

Prof. Dr. Ovamir Anjum, Toledo Üniversitesi Felsefe Bölümü İmam Hattab İslam Araştırmaları başkanıdır. Çalışmalarında klasik dönem İslam düşüncesi, ahlakı, siyaseti ve hukukunu Batı düşüncesiyle karşılaştırmalı olarak ele alan Anjum, karşılaştırmalı çalışmaların yanı sıra siyasetten felsefeye ve hatta tasavvufa kadar ulaşan geniş bir çerçevede, felsefi altyapısı sağlam, tarihi arka plana sahip, derinlikli çalışmalar da yapmaktadır.

Pakistanlı-Amerikalı bir akademisyen olan Prof. Dr. Ovamir G. Anjum klasik ve ortaçağ içinde teoloji, etik, siyaset ve hukuk arasındaki bağlantıları inceleyen İslam ile karşılaştırmalar üzerinde bir subfocus ile batı düşüncesinin ile ilgili çalışma alanları İslam felsefesi ve tasavvuf içeren araştırmalar hazırlamıştır.

Anjum, Pakistan'ın Karaçi kentinde Muhajir kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve 18 yaşında Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınmadan önce Basra Körfezi bölgesinde büyüdü. Chicago Üniversitesi'nden Sosyal Bilimler Yüksek Lisansı ve Yüksek Lisans yaptı. Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri alanında Doktora derecesini aldı. Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde İslami entelektüel tarih dalında Cambridge University Press tarafından yayınlanan tezini tamamlamıştır.

Editör: TE Bilisim