2021 Kadir Gecesi ne zaman? Bu yıl Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Ramazan ayında yer alan ve Müslümanlar tarafından büyük bir birliktelik idrak edilen Kadir Gecesi’nin ne zaman olduğu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kadir Gecesi, insanlığa dünya ve ahiret mutluluğunu getiren Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece. Kur’an’ın Ramazan ayı içerisinde yer alan bu özel gecede indirilmesinin kazandırdığı değer nedeniyle Kadir Gecesi olarak anılıyor. Peki, 2021 Kadir Gecesi ne zaman? Bu yıl Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? İşte detaylar haberimizde…

2021 KADİR GECESİ NE ZAMAN? BU YIL KADİR GECESİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Kadir suresi, Kur’an-ı Kerim’in 97. suresi olmasının yanı sıra, bu özel geceden bahseden ayetlerin yer aldığı sure.

“Biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Bilir misin nedir Kadir Gecesi? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve ruh (Cebrail), rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.”

2021 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kuran'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan ve "bin aydan daha hayırlı" olarak tabir edilen Kadir Gecesi'ni ibadet ve dualarla değerlendirmek isteyen Müslümanlar, bu önemli gecenin ne zaman olduğunu merak ediyor.

Her yıl Ramazan ayının son günlerine denk gelen Kadir Gecesi, bu yıl 8 Mayıs Cumartesi günü idrak edilecek.

Editör: TE Bilisim