Teyit mektubu ne demek, nedir? Teyit mektubu maddeleri nelerdir? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Teyit mektubun tanımı Türk Ticaret Kanunun 21/3 de yapılmıştır. Bir diğer adıyla da ticari hayatta mutabakat da denilen bu mektup hakkında merak edilen bir soru ise kanun maddeleri. Sıkça araştırılan Teyit mektubu ne demek, nedir? Teyit mektubu maddeleri nelerdir? Soruların yanıtını haberimizde verdik. İşte detaylar…

TEYİT MEKTUBU NE DEMEK, NEDİR?

Teyit mektubu, telefonla, telgrafla, herhangi bir iletişim veya bilişim aracıyla veya diğer bir teknik araçla ya da sözlü olarak kurulan sözleşmelerle yapılan açıklamaların içeriğini doğrulamak maksadıyla taraflardan birinin diğerine gönderdiği, varması gerekli irade beyanını ihtiva eden yazılı bir belgedir.

TEYİT MEKTUBU MADDELERİ NELERDİR?

  • Ticari işletmesi bağlamında bir mal satmış, üretmiş, bir iş görmüş veya bir menfaat sağlamış olan tacirden, diğer taraf, kendisine bir fatura verilmesini ve bedeli ödenmiş ise bunun da faturada gösterilmesini isteyebilir.
  • Bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.
  • Telefonla, telgrafla, herhangi bir iletişim veya bilişim aracıyla veya diğer bir teknik araçla ya da sözlü olarak kurulan sözleşmelerle yapılan açıklamaların içeriğini doğrulayan bir yazıyı alan kişi, bunu aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde itirazda bulunmamışsa, söz konusu teyit mektubunun yapılan sözleşmeye veya açıklamalara uygun olduğunu kabul etmiş sayılır.
Editör: TE Bilisim