Çilek mevsimi ne zaman, hangi ay? Çilek ne zaman yenir? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Bahar meyvesi olan çilek ılıman bölgelerde çok daha verimli bir meyvedir. Ancak ortamı uygun hale getirildiğinde çilek yetiştirmek oldukça kolaydır. Bu yıl yaz ayına az bir sürenin kaldığı bu zamanlarda arama motorlarında sıkça araştırılan Çilek mevsimi ne zaman, hangi ay? Çilek ne zaman yenir? Soruların yanıtını sizler için haberimizde verdik. İşte detaylar…

ÇİLEK MEVSİMİ NE ZAMAN, HANGİ AY?

Uzmanlara göre çilek; bağışıklığı güçlendiren, besin değeri yüksek bir meyve. Çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etki taşır. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür.

İlkbaharın heyecanla beklenen meyvesi çilek, tezgahlara düşmeye hazırlanıyor. Mis kokusu ve antioksidan özelliğiyle portakaldan bile daha fazla C vitamini içeren çilek, cildi gençleştirip, yeniler.

Mayıs ayının sevilen meyvesi çilekle kahvaltılara özel şekersiz reçel yapmak isterseniz, Meyveden Şeker’li Çilek Reçeli tarifimizi deneyebilirsiniz.

ÇİLEK NE ZAMAN YENİR?

Tüketeceğiniz meyvelerin mevsimine dikkat etmeniz çok önemli. Katkısız ve doğal ürünler yemek için mevsimlerini takip etmelisiniz.

Bu kapsamda Mayıs aylarında Çileğin tüketilmesi önerilmiştir.

Editör: TE Bilisim