Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı üreticinin elinde kalan patates ve kuru soğan alımına başladı. Alınan ürünler ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz olarak ulaştırılıyor. Çiftçiyi memnun eden bu uygulama ile yurdun dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin de yüzü güldü.

Ancak muhalefet kanadından bu uygulama başlatılmadan önce neden yapılmıyor eleştirileri gelirken, bugün ise neden yapılıyor eleştirileri geliyor.

2 AYDA İKİ ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA

9 Şubat tarihinde partisinin grup toplantısında "Sen patates üreticilerine soğan üreticilerine para verip o ürünü aldın fakir fukaraya dağıttın diye biz karşı mı çıktık" diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine patates ve soğan üreticilerinin elinde kalan mahsullerinin alınıp, ihtiyaç sahiplerine dağıtılması talimatının ardından bu kez de 13 Nisan tarihinde yaptığı grup toplantısında, "Vatandaşa soğan dağıtıyor şimdi patates dağıtıyor. Şu akla bakın, şu mantığa bakın." ifadeleriyle kendisiyle çelişti.

PAKDEMİRLİ’DEN KILIÇDAROĞLU TEPKİ

Kılıçdaroğlu’nun çelişkili ifadelerini sosyal medya hesabından paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise bu ifadelerin ardından “Patates, soğan bile bu kadar kısa sürede çürümüyor...” dedi.

Editör: TE Bilisim