Mavera dizisi kimi anlatıyor, konusu ne? TRT Mavera dizisi nerede çekiliyor, oyuncuları kimler? Soruları sıkça araştırılmaya devam ediyor. TRT’nin ilgiyle merak edilen dizisi Mavera hafta içi her gün yayınlanıyor. Mavera dizisinde aşk hikayelerine de yer verildiği gibi tartışma sahneleri de vardır.  Oyuncu kadrosunda hem erkek hem kadın oyuncular dikkat çekmektedir. Mavera dizisinde birbirinden önemli oyuncular yer almaktadır. Peki, Mavera dizisi kimi anlatıyor, konusu ne? TRT Mavera dizisi nerede çekiliyor, oyuncuları kimler? İşte detaylar…

MAVERA DİZİSİ KİMİ ANLATIYOR, KONUSU NE?

Mavera dizisinin konusu;Tarihteki ilk alperenlerin ve onlardan biri olan Hace Ahmed Yesevi'nin hayatını anlatıyor. Dizide, Hace Ahmed Yesevi ve beraberindeki Türkistanlı üç derviş, Yusuf Hemedani tarafından zamanın parlak şehirlerinden biri olan Bağdat'a gönderilir.

TRT MAVERA NEREDE ÇEKİLİYOR, OYUNCULARI KİMLER?

Mavera dizisinin oyuncu kadrosunda; Korel Cezayirli, Görkem Sevindik, Sinan Tuzcu, Necip Karakaya, Tansel Öngel, Alkan Kızılırmak, Zara, Hasan Küçükçetin, Ferit Kaya, Demircan Kaçel, Arben Akış, Erdem Ergüney, Evren Erler, Handan Yıldırım, Haydar Köyel, Mehmet Ali Aysin, Nusret Çetinel, Sedat Mert, Dilara Yeşilyaprak, Nur Berfin Çiroğlu, Hakan Can, Mehmet Korhan Fırat, Recep Usta gibi isimler yer alıyor.

Mavera dizisinin çekimlerinin birçoğu Konya'nın Meram ilçesinde Kayahüyük mahallesinde gerçekleşti. Dizide Maveraünnehir bölgesinden bahsedilmektedir.

Editör: TE Bilisim