2001 askerlik yerleri öğrenme nasıl yapılır? Askerlik durum belgesi sorgulama ekranı ile ilgili merak edilen soruların yanıtını sizler için araştırdık. Vatani görevini henüz yapmamış vatandaşlar gibi daha önceden Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında askerlik görevini tamamlayan vatandaşların seferberlik durumunda yeniden silahaltına alınması anlamına gelen sefer emrini de e- Devlet üzerinden öğrenebilir. Peki, 2001 askerlik yerleri öğrenme nasıl yapılır? Askerlik durum belgesi sorgulama ekranı! işte detaylar…

2001 ASKERLİK YERLERİ ÖĞRENME NASIL YAPILIR?

Askerlik görevini henüz tamamlamamış ve muaf olmuş vatandaşlar için, e-Devlet hizmetleri içerisinde yer alan “Askerlik Durumu Sorgulama” sayfasından kendilerine ilişkin bilgileri kolayca elde edebilirler. Ayrıntılı bir şekilde görüntülenen bilgiler, askerlik şubesine gitmeye gerek kalmadan “Askerlik Durum Belgesi” almayı da mümkün hale getirdi.

ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA EKRANI!

  • Askerlik Durumuna dair bilgileri görüntülemek için; Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı “Askerlik Durum Belgesi Sorgulama” sayfasına girmeniz gerekir.
  • Açılan sayfa üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapmak için kimlik doğrulama adımlarının tamamlanması şarttır.
  • Kimlik doğrulama adımlarını T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresini ilgili boşluklara yazarak geçebilirsiniz. Eğer e-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız; en yakın PTT şubesine giderek şahsa tahsis edilen şifreyi temin edebilirsiniz. Aynı zamanda mobil imza, elektronik imza, T.C kimlik kartı ve internet bankacılığı gibi diğer giriş seçeneklerini de kullanabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim