Siyasi yaşamı boyunca Taksim’e bir cami yapılması arzusunu dile getiren merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın hayali gerçekleşiyor. 4 yıl önce temeli atılan Taksim Camii, Ramazan ayının son cumasında ibadete açılacak. Camiye verilecek ismin ne olacağı kamuoyunda merak edilirken Diriliş Postası olarak “Prof. Dr. Necmettin Erbakan” adını teklif ediyoruz.

İstanbul’da temeli 17 Şubat 2017'de atılan Taksim Meydanı’ndaki cami inşaatında bitiş hazırlıkları yapıyor. 2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği, içerisinde otopark, konferans ve sergi salonlarının da yer aldığı caminin yapımında sona gelindi. Caminin içerisindeki boyama

 işlemleri tamamlandı. Namaz alanı ahşap duvar kaplamaları ve camlara korkuluk takma işleri bitti. Camide yer alan iskeleler ise söküldü. Temizlik çalışmalarına başlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları da devam ediyor. Son hazırlıkları yapılan cami, Ramazan Ayı’nın son Cuma günü ibadete açılacak.

HOCA’NIN HAYALİNİ ÖĞRENCİSİ GERÇEKLEŞTİRDİ

1996 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hükümeti öneminde gündeme gelen Taksim Camii hayaline dönemin muhalefetleri takoz oldu. “Taksim’e cami yaparak İstanbul’un fethini tamamlayacağız” diyen Erbakan Hoca’nın Taksim Camii hayali, medya baskısıyla karşılaştı. Hoca’nın bu hayali ise tam 25 sene sonra öğrenci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirildi. Erdoğan’ın emri ile Taksim’in tam kalbine cami inşa edildi.

Editör: TE Bilisim