MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle;

23 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atıldı. Tek Meclis, Ankara'nın Ulus semtinde anıt gibi yükselen Büyük Millet Meclisi'dir. İşgale, ihanete karşı ilk Meclis'in eşsiz iradesi ile mücadele edilmiştir.

TBMM'nin açılması aziz milletimizin bağımsızlığına yönelmiş gelişmeler karşısında neler başarılabileceğinin emsalsiz örneğini teşkil etmiştir. TBMM'nin açılması ile başlayan süreci ayrıntıları ile bilmenin, benzer tehditlerin doğru anlaşılmasında mühim bir tesiri olacağını düşünüyorum. En müşkül anda bile Türk Milleti'ne gücü yetmeyenlerin şanslarını bir kez daha denemeye çalışmaları beyhude bir çabadır.

Bu toprakları vatan yapan ecdadımızdan aldığımız görev elbette ağırdır. Cesaret ve ilham ise tarih sayfalarında fazlası ile mevcuttur.

Aziz milletvekillerinin vereceği her kararda, mensubu oldukları Gazi Meclis'in namusu ve şerefine uygun davranacaklarına inancım tamdır. TBMM'de biriken fezlekelerin karara bağlanması teşvik edici ve kamçılayıcı bir görev görecektir.

CHP'Lİ VE HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN FEZLEKELERİ

Meclis'e gelen fezlekelerin bir an önce karara bağlanması gerekir. TBMM, Türk Milleti'nin iradesinin temsil kurumudur. Milli birlik ve kardeşliğin ana karargahı burasıdır. Hiçbir bölücü odağın, terörizme yardım ve yataklık yapan hiçbir menfur oluşumun, Mehmetlerimize kast eden, vatan evlatlarına kurşun sıkan hiçbir hain örgüt uzantısının Gazi Meclis’te yeri olamaz, demokrasi adına söyleyecek tek bir sözleri dahi bulunamaz. TBMM'de eşkıyanın sözü değil, milletin sözü geçerlidir. Gazi Meclis'te her fikre cevaz vardır, ihanete, bölünmeye fırsat ve izin yoktur.

CHP VE İYİ PARTİ'YE YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Türkiye'nin yeni, sivil, nitelikli, geniş katılımlı tüm düşünce ve eğilimleri kapsayacak bir anayasaya ihtiyacı var. Gelin yeni anayasayı beraber yapalım. Darbe anayasasından milletimizi kurtaralım.

MHP yeni anayasa vizyonunu kavramış ve kararlılıkla çalışmaya koyulmuştur. Allah’ın izniyle yakın bir tarihte çalışmalarımız nihayete erecek, ortak akılla ve Cumhur İttifakı’nın ortak iradesiyle milletimizin şanına, şöhretine, vasfına, vakarına, varlığına müstahak bir anayasa hazırlık süreci inşallah tamamlanmış olacaktır.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI DENDİAS'A TEPKİ

Densiz Dendias'ın kriz çıkartmak için gönderildiği anlaşılmıştır. Haddini bildiren Sayın Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum. Yunanistan, Akdeniz'in güvenliğini tehdit ediyor. Yunanistan aklını başına almazsa boynundan olacaktır. Görüldüğü kadarıyla tarihten hiç ders almamışlar.

MUHALEFETE 128 MİLYAR DOLAR YANITI

104 emekli amiralin bildirisi karanlık planın ilk halkasıdır. 128 milyar doları bırakın da emekli amirallerin bildirisinin hesabını verin. Aradığınız para devletin kasasında peki siz neredesiniz?

Editör: TE Bilisim