Uluslararası Bilgi ve Algı Derneği’nden (BİLAL) Genel Başkanı Ömer Lütfi TÜRKMENOĞLU, Yeni Zelanda Cami Saldırısında Şehit olan Zekeriya TUYAN’ın kardeşi, BİLAL Yönetim Kurulu Üyesi Yahya TUYAN, Sri Lanka Patlamasında şehit olan Serhan Selçuk NARİÇİ’nin Babası Mehmet NARİÇİ’nin  de söz aldığı mesajda “Terörün Dini Yoktur” mesajı ön plana çıktı.

Ömer Lütfi TÜRKMENOĞLU; “Uluslararası şer odaklarının şiddeti ve nefreti iki kutuplu dünyaya sürüklemek için medya manipülasyonlarıyla insanlığın zihnini işgal ettiği bir dönemden geçiyoruz. Ana akım medyanın, bilgisayar oyunlarının, film endüstrisinin ve bir çok mecranın kullanılarak   İslam’ın merak edilmesinin önüne bir baraj olarak planladığı İslam Karşıtlığı Yeni Zelanda Cami Saldırısı ile Müslümanı terörist algılayan önyargıları sorgulatmaya zorladı. Kitleler artık İslamofobik eylemlerin teröre hizmet eden faaliyetler olduğunu büyük oranda fark etti. Bu durum insanları İslam’ı araştırmaya yöneltti.

270 kişi öldü

15 Mart 2019 Yeni Zelanda Cami Saldırısından Yaklaşık beş hafta sonra Sri Lanka’da, Kochchikade’de St. Antony’s Shirine Kilisesi, Katuwapitiya’da St. Sebastian Kilisesi, Batticaloa’da Zion Kilisesi olmak üzere üç kilise; Kolombo’da Shangri-La Oteli, Kingsbury Oteli, Cinnamon Grand Oteli olmak üzere üç otelde  ve Dematagoda ve Dehiwala’da olmak üzere toplam Sekiz farklı noktada gerçekleştirilen patlamalarla 270 kişi hayatını kaybetti. İslamofobi mezatının tezgahtarları tarafından gerçekleştiğini bildiğimiz bu saldırılardan Shangri-La Otelinde Türkiye’den Serhan Selçuk Nariçi ve arkadaşı Yiğit Ali Çavuş şehit oldu. Malum terör örgütlerinin İslama Nefreti Körükleyen , Nefret ettiren rolü yine sahnedeydi.

Terörün dini ve milleti yoktur

Bir Hıristiyanın yaptığı teröre Hıristiyani Terör denmeyeceği gibi, Müslüman olduğunu iddia edenlerin yaptığı teröre İslami terör denemez. Terörün dini ve milleti yoktur. Biz teröriste hiçbir sıfat yakıştırmadan sadece terörist deriz. Dünya insanlığını, Yaşama hakkını tehdit eden nefret eylemlerine ve manipülasyonlara karşı birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Sri Lanka’da vefat eden insanların ailelerine sabır diliyoruz.” dedi

Yahya TUYAN; “15 Mart 2019’da Yeni Zelanda Cami Saldırısı olmuştu. Abim Zekeriya TUYAN Saldırının son şehidiydi. Saldırıdan önce yaralı olarak kurtuldu. Daha sonra hastanede 49 gün sonra şehit oldu. Saldırının ilk şehidi Haji Daoud NABİ idi. NABİ’nin iki camide 51 kişiyi şehit eden teröriste son sözleri “Hello Brother” dünya barışına miras bırakılmış sözleriydi. İslam kardeşliği ve barışı tesis eder. Terörün olduğu yerde Müslümanın canı yanarken Hıristiyanın da yanıyor. Bazen Jacinda Adern gibi hümanist insanların yürek yangınını izliyoruz. Bazen Yeni Zelanda’da saldırıyı gerçekleştiren teröristi ortaya çıkaran tezgahın Sri Lanka’da masum insanların canına kastettiğine şahit oluyoruz.  

Bu tezgah Müslümanlarla birlikte etnik kimliği, görünüşü, dini aidiyeti farklı olan diğer kesimleri de olumsuz etkiliyor. Özellikle Camilere, Müslüman toplumlara, iş yerlerine, derneklere, okullara, bütün bunlara yönelik eylemler akıl almaz boyutlara ulaştı. Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan saldırı gibi, İsveç’te Kur’an yakılması, Norveç’te Kur’an’ın yırtılması, basın özgürlüğü adına Hazreti Peygamberi aleyhisselatu vesselam, tahkir eden karikatürlerin teşvik edilmesi gibi hadiseler bize nefretin dünya barışını tehdit ettiğini gösteriyor. İnsanın insanı koşulsuz ve amasız aynı dünyayı paylaştığı için sevmesi gerekiyor.

Dünya insanlığının nefret dilinden, ötekileştirmeden, ırkçılıktan uzak Adalet refleksiyle gerçek özgürlüğü tesis etmesi gerekiyor. Bir Hıristiyan’ın gerçekleştirdiği terör eyleminin neticesinde canımdan çok sevdiğim abimden dünya hayatında ayrılmak zorunda kaldım. Biliyor ve inanıyorum ki Hıristiyanların hepsi terörist değil.  Bu vesileyle siyasi amaçlarının da olduğunu bildiğimiz Sri Lanka patlamalarının mağdurlarının ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Genelde bu tür patlamaların asıl amacı  içinde bulunduğu Müslüman toplulukların ibadet ve birlikteliklerine saldırı mahiyetindedir. Sosyal yaşamda Müslümanların alanını daraltmak için kullanılır. Sri Lanka devlet yönetiminin böyle bir istismara teşebbüs etmeyeceğini, İslami organizasyonlara baskı uygulamayacağını umuyoruz.” dedi

Mehmet Nariçi; “21 Nisan 2019’da Sri Lanka’da İslam’ın ruhuna aykırı olan terör eylemlerini Müslümanlıkla aynı karede göstermek için 8 farklı noktada 270 insanın bu hayattan koparıldığına şahit olduk. Oğlum Serhan Selçuk Nariçi ve arkadaşı Yiğit Ali Çavuş Müslümandı. Fitne ve fesat çıkarmak için dini argümanların istismar edildiği bir saldırının neticesinde Müslüman olduğunu iddia edenlerin terör saldırısında şehit oldular. Oğlum Serhan Selçuk ve Yiğit Ali 21.04.2019 da Sri Lanka’nın Başkenti Colombo kentinde Shangri – La Hotel sabah kahvaltısı sırasında şehit olmuştur. Mekanları cennet, Ruhları şad olsun.

Bu minvalde, Sri Lanka’da ve Yeni Zelanda’da gerçekleşen terör eylemlerinde ebedi aleme göç eden bütün insanların ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim