Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geliyor. 

Türk Telekom Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Galatasaray, ligin geride kalan bölümünde oynadığı 33 karşılaşmada 20 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet sonucunda 65 puan topladı. Sarı-kırmızılı takım, 35. haftayı lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde 3. sırada tamamladı.

Trabzonspor ise ligde oynadığı 34 maçın 16'sını kazanırken, 11'inde berabere kaldı ve 7'sini kaybetti. 59 puanı bulunan bordo-mavili takım, ligde 4. sırada yer alıyor.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı Galatasaray, 2-0 kazanmıştı.

131. randevu

Galatasaray ile Trabzonspor, Süper Lig'de Çarşamba günü İstanbul'da yapacakları maçla 131. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında, Trabzonspor'un şimdiki adıyla Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 47 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 130 karşılaşmanın 59'unu Galatasaray, 43'ünü Trabzonspor kazandı, 28 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 170, Trabzonspor ise 146 kez gol sevinci yaşadı.

Eksikler

Galatasaray'da tedavilerine devam edilen Radamel Falcao ve DeAndre Yedlin, Covid-19 testi pozitif çıkan Mustafa Muhammed ile kırmızı kart cezalısı Ryan Donk kritik maçta forma giyemeyecek. Martin Linnes'in durumu ise belirsizliğini koruyor. 

Trabzonspor'da ise sakatlığı bulunan Anders Trondsen ve Yunus Mallı ile kart cezalısı Yusuf Sarı bu maçta görev alamayacak.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray: Muslera, Şener, Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan, Gedson, Emre Kılınç, Feghouli, Kerem, Halil

Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Vitor Hugo, Edgar, Marlon, Berat, Abdulkadir Parmak, Bakasetas, Ekuban, Nwakaeme, Djaniny

Editör: TE Bilisim