Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Donbas'ta görüşmeyi teklif etti.

“FIRSAT OLABİLİR”

Zelenskiy, Facebook'tan paylaştığı video mesajda Putin'e seslendi.

Ukrayna ve Rusya'nın ortak geçmişi olmasına rağmen geleceğe farklı baktıklarını söyleyen Zelenskiy, bu durumun bir problem olmak zorunda olmadığını, geç kalınmazsa fırsat olabileceğini belirtti.

“GÖRÜŞEBİLİRİZ”

Dün ve önceki gün Donbas krizinin çözümüne ilişkin toplantılarda durumu yerinde görüp anlamak için temas hattına gitme teklifinde bulunulduğunu hatırlatan Zelenskiy, "Ben oraya her ay gidiyorum Sayın Putin. Dahasına da hazırım ve size savaşın sürdüğü Ukrayna'nın Donbas bölgesinde herhangi bir noktada görüşmeyi öneriyorum." ifadelerini kullandı.

RUSYA-UKRAYNA GERGİNLİĞİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Meclis'te yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve  Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatından (AGİT) oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi öldü.

Editör: TE Bilisim