Mısır yargısının, ülkenin kuzeyindeki İskenderiye kentinde, onlarca Müslüman Kardeşler Cemaati (İhvan) üyesi tutuklunun serbest bırakılması kararı aldığı bildirildi.

120'DEN FAZLA TUTUKLU SERBEST

Mısır'daki İhvan üyelerinden adını vermek istemeyen güvenilir kaynaklardan verilen bilgide, 120’den fazla Müslüman Kardeşler tutuklusu serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanların yanı sıra bazı tutukluların da henüz serbest bırakılmadığı ancak yeniden başka davalardan dolayı tutukluluğun devamı yönünde ikinci bir kararın alınabileceği ya da tamamen serbest bırakılabileceği, durumun ilerleyen saatlerde netleşeceği belirtildi.

İHVAN’A YÖNELİK TUTUM DEĞİŞMEDİ!

Serbest bırakılanlar arasında İskenderiye’deki Müslüman Kardeşlerin eski liderlerinden ve en yaşlılarından olan Hac Hasani Cibril bulunuyor.

Arabi 21 internet sitesine konuşan üst düzey güvenlik kaynağı Müslüman Kardeşler’e yönelik serbest bırakma kararlarının darbeci Sisi rejiminin İhvan’a karşı daha ılımlı bir politika izlemeye başladığının göstergesi olamayacağını söyledi.

İhavan üyelerinin serbest bırakılması hakkında Mısır resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

2013 SİSİ DARBESİ!

Salı günü, Mısır İçişleri Bakanlığı, ramazan ayı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı affıyla bin 686 mahkumun serbest bırakıldığını duyurmuştu. Açıklamada, serbest bırakılanların isimlerine yer verilmezken, bunların siyasi tutuklu olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Mısır yönetimi, ülkedeki askeri darbenin ardından Aralık 2013'te İhvan'ı yasaklı ve terörist örgüt olarak ilan etmişti.

Editör: TE Bilisim