PTT kredi başvurusu yapmak isteyen herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bazı şartlara sahip olmalıdır. Bu şartlar, kredi hizmeti veren diğer pek çok bankanın da aradığı şartlardandır. Daha sonra kimlik belgesi ile bir PTT şubesine başvuruda bulunarak talebi dile getirmek yeterli olacaktır. Fakat başvurunun, kredi hizmeti alacak kişi tarafından gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Çünkü vekaletname ile bir başkasının başvuruda bulunduğu durumlarda talep geri çevrilebilir. Ayrıca başvurusu gerçekleştirilen kredi PTT tarafından değil, PTT’nin anlaşmalı olduğu bankalar tarafından verilir. Başvuru yapan kişi, PTT şubesinde kendisine sunulacak olan formu doldurduktan sonra ilgili bankanın kredi hizmetini alabilir. PTT kredi başvuru şartları ise şöyledir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşında olmak
  • Ödenmemiş herhangi bir kredi kartı borcuna sahip olmamak
  • Düzenli gelir sahibi olmak
  • Gelir miktarının kredi taksitlerini karşılayabilecek seviyede olduğunu belgelemek
  • PTT çalışanı ya da maaş müşterisi olmak
  • Kredi miktarına uygun olarak hayat sigortası yaptırmak

PTT Temel İhtiyaç Kredisi Veriyor Mu?

Hizmet alanını genişleten PTT temel ihtiyaç kredisi hizmeti de verir. İlk olarak bu hizmeti sadece kendi çalışanlarına veren kurum, maaşını PTT aracılığıyla alanlara da aynı hizmeti verebilir. Fakat PTT’nin kredi hizmetlerinden faydalanabilenler yalnızca bu kişilerden ibarettir. Yani PTT çalışanı ya da müşterisi olmayanların PTT kredi hizmetlerinden faydalanması mümkün değildir.

PTT Aracılığıyla Yapılan Kredi Başvurusu Kaç Günde Onaylanır?

PTT kredi onay süresi duruma göre değişebilir. Fakat PTT aracılığı ile kredi başvurusunda bulunanların talebi yaklaşık olarak 3 gün ile 7 gün arasındaki bir süreçte onaylanır. Yani kredi başvurusu için gerekli şartları taşıyan ve başvurusunu gerçekleştiren vatandaşlar uzun bir süre onay beklemek zorunda kalmazlar.

PTT Emeklilere Ne Kadar Kredi Veriyor?

PTT emekli kredisi almak isteyen müşterilerinde bazı şartlar arar. Yaşı en fazla 82 olan, kredi başvurusunu kendi gerçekleştirmiş olan ve düzenli gelirinin yarısı kredi taksit ödemelerine yeten emekliler kredi için PTT’ye başvurabilir. Başvurusu onaylanmış olan emekli PTT müşterileri için verilebilecek en yüksek kredi oranı ise 80 bin TL’dir.

PTT Kredisi Faiz Oranları Ne Kadardır?

PTT kredi başvurusu yapacak olanları ilgilendiren bir diğer konu ise faiz oranlarıdır. Bu kurumun verdiği kredi hizmetleri, tutarlara göre çeşitli faiz oranlarına tabidir. Söz konusu oranlar ise şunlardır:

  • Tutarı 20 bin TL ile 55 bin TL arasında olan krediler için faiz oranı: Yüzde 1.49
  • Tutarı 10 bin TL ile 19.999 bin TL arasında olan krediler için faiz oranı: Yüzde 1.55
  • Tutarı 5 bin TL ile 9.999 bin TL arasında olan krediler için faiz oranı: Yüzde 1.65
  • Tutarı 3 bin TL ile 4.999 bin TL arasında olan krediler için faiz oranı: Yüzde 1.98

Ayrıca bu faiz oranları tüm vadelerde geçerlidir. PTT kredisi ise kurumla anlaşmalı olan Aktifbank aracılığıyla verilir.

Aktifbank Ne Kadar Kredi Veriyor?

Aktifbank PTT kredi ihtiyaç kredisi konusundaki mühim detaylardandır. PTT ile anlaşmalı olan bu bankanın yüzde 2.59 oranından başlayan faizlerle, 36 ay vadeli 30 bin TL’ye varan kredi hizmetleri mevcuttur. PTT kredi başvurusu yolu ile bankanın kredi hizmetlerinden yararlanmak mümkündür.

Editör: TE Bilisim