TSK, Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik kapsamlı bir harekat başlattı.

Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'deki PKK hedeflerinin ateş altına alındığı bildirildi.  Harekta F-16'ların yanı sıra sınırdaki topçu birlikleri, ileri üs bölgelerindeki ateş destek unsurları ve helikopterler katılıyor.

Metina bölgesinde PKK'nın eğitim kampları bulunuyor. Operasyonda terör örgütü için kilit öneme sahip olan bu noktaların havaya uçurulması planlanıyor.

"MEHMETÇİK KUZEY IRAK'TA"

Gerçekleştirilen geniş çaplı operasyon hakkında Milli Savunma Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi.

Bakanlık harekatın başladığına dair yaptığı açıklamada "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kahraman Komandoları, Kuzey Irak’ta!" ifadelerine yer verdi.

Irak'ta başlatılan operasyon tüm hızıyla sürerken operasyonun ismi de belli oldu. Bölgedeki barışa büyük katkı sağlayacak harekatın ismi "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu" olarak belirlendi. 

İlerleyen saatlerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat merkezine görüntü olarak bağlandı. Net mesajlar veren Erdoğan, "Kimsenin toprağında gözümüz yok, amacımız terörü kaynağında temizlemek" dedi.

Erdoğan çok sayıda terör unsurunun da imha edildiğini sözlerine ekledi. (Cumhurbaşkanı Erdoğa'nın açıklamalarını okumak için tıklayınız.)

"Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu" Komuta Merkezi'nden ilk görüntüler geldi.

Editör: TE Bilisim