Koronavirüs için geliştirilen aşılardan biri olan Çin menşeli Sinovac’ın Türkiye’ye ne zaman geleceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ülke içerisinde yapılan aşı çalışmaları ve Türkiye’ye getirilecek olan milyonlarca aşı hakkında Bakan Koca açıklamalarda bulunmuştur. Peki, Çinli Sinovac aşısı ne zaman gelecek? İşte tüm detaylar haberimizde…

ÇİNLİ SİNOVAC AŞISI NE ZAMAN GELECEK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin aşısı Sinovac'ta üretim sıkıntısı nedeniyle aksama olduğunu açıkladı. Aşı ile ilgili gelişmeleri de paylaşan Koca, "Çin hükümeti aşı üreticilerine sınırlama getirdi ama biz alabiliyoruz" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı ile ilgili gelişmeleri paylaştı.

"Çin hükümetinin üretim kısıtlamasına rağmen aşı alabiliyoruz"

Bakan Koca, Çin aşısı Sinovac'ta yaşanan aksamanın nedenini açıklayarak, Çin hükümetinin aşı firmalarına sınırlama getirdiğini söyledi.

Sadece biz değil, kimse aşıyı söz verilen zamanda alamıyor. Bakın değil milyon, değil yüz bin birkaç bin aşıda kalan ülkeler var. Emin olun biz şanslı ülkelerden biriyiz. Çin hükümeti tüm aşı üreticilerine sınırlama koydu. Önce 'Çin’e vereceksiniz' dedi. Bu yüzden çok aksama var. Buna rağmen alabiliyoruz. Çin aşısının Faz-3 çalışmalarına katılmasak biz de aşıyı bulamazdık.

Koca, Biontech’ten 18 milyon aşının daha geleceğini açıklayarak, haziran ayına kadar 40 yaş üstü 32 milyon kişinin de aşılanacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim