Yerel kaynaklar, Metina'da 1 dağın, Avaşin'de 2 bölgenin kontrol altına alındığını belirtirken Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri harekatın başladığı tüm bölgelerde başarılarını sürdürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe- Şimşek ve Pençe- Yıldırım operasyonlarından ilk görüntüler paylaştı. MSB, Bakan Hulusi Akar’ın TSK Komuta Kademesi ile Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarını sevk ve idare ettiği Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi ve Kara Kuvvetleri Harekât Merkezinden de görüntüler paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak kuzeyinde yer alan Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının planlandığı şekilde devam ettiğini aktardı.

Milli Savunma Bakanlığı, Kandil bölgesinde tespit edilen 4 hedefin de düzenlenen hava harekâtı ile etki altına alındığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde başlatılan operasyon ile ilgili Kara Kuvvetleri Harekat Merkezine bağlanarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan son duruma ilişkin bilgiler aldı.

Kara Kuvvetleri Harekat Merkezine bağlanan Erdoğan, “‘Ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışıyla yürütülen bu mücadelede, Kahraman Mehmetçiğimizin karşısında dayanabilecek hiçbir güç tanımıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı, “Teröristlerin barınak, sığınak ve mağaralarından oluşan 400'e yakın hedefin kara ateş destek vasıtalarıyla, 60'tan fazla hedefin ise Hava Kuvvetleri tarafından etki altına alındığını bildirdi.

TSK'ya ait savaş uçaklarının, Zap, Metina ve Avaşin bölgeleri genelinde yoğun bir hava harekatı gerçekleştirdiği aktarılıyor.

Editör: TE Bilisim