Pentagon’un Dijital Savunma Servisi direktörü Brett Goldstein, Washington Post’a yaptığı açıklamada, hareketin ordunun IP adreslerinin izinsiz kullanımını incelemek ve önlemek için bir “pilot çabanın” parçası olduğunu ifade etti. Goldstein, atılan adımın “potansiyel güvenlik açıklarını” tespit etmeye yardımcı olacağını da belirtti.

Yetkililerin tam olarak neyi başarmayı umduğu belirsiz. Aynı zamanda Eylül 2020‘de kurulduğu bilinen şirket, halka açık bir web sitesine bile sahip değil.

Kentik’ten Doug Madory, IP adreslerine yönelik bir veri selinin ordunun tehditler veya istismarlar hakkında bilgi toplamasına yardımcı olabileceğini öne sürdü. Ayrıca bazı Çinli şirketler, kendi iç ağları için benzer IP adresi numaralandırma şemaları kullandıklarında, verilerinin bir kısmının ABD‘ye yönlendirilme şansı da sunacağı düşünülüyor.

Gerekçe ne olursa olsun, bunun önemli bir hareket olabileceği öngörülüyor. Ordu, düşman hükümetleri veya siber suçluların uykuda olan IP adreslerini ele geçirmesini önlemek için pilottan edindiği bilgileri kullanabilir. Bir Posta kaynağı, bu aynı zamanda ABD’nin IP adreslerini, isterse kullanabilmesi için yönetebilmesini de sağlıyor ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim