Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının ardından gözler yerli savaş uçağındaki gelişmelere çevrildi. Milli Muharip Uçak için gelinen noktayı açıklayan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, F-35 için orta gövde yapan yerde yerli jet üretiminin yapılacağını duyurdu. Proje için 6 bin mühendise daha ihtiyaç olduğunu belirtti.

Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının ardından gözler yerli savaş uçağındaki gelişmelere çevrildi. MMU için beklenen tarihi açıklayan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "2023'te tamamlanacak, 2025'te havada olacak" dedi. Katıldığı programda önemli açıklamalarda bulunan Kotil şu ifadelerde bulundu:

"Son F-35 kararı, benim de şirketimin de yükünü arttırmıştır. Bizim dönüşümüz yok. F-35 benim gündemimde o kadar yok artık, benim gündemim Milli Muharip Uçak. Kesinlikle yapılmak zorunda. Zaten yapılmak zorundaydı, şimdi biraz daha 'karelendi, küplendi' önemi"

Temel Kotil ayrıca, "Şu an TUSAŞ'ta 4 bin mühendisimiz var. Mühendis sayımızı 10 bine çıkarmamız gerekiyor. Bu projeleri bitirmek için bizim gençlere ihtiyacımız var. Sadece MMU için 6 bin mühendise ihtiyacımız var" diyerek savunma sanayiine ilgi duyan genç mühendislere bir müjde vermiş oldu.

Editör: TE Bilisim