29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasındaki 17 günlük tam kapanma süresince uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı, açık ve kapalı olan işletmeler, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma sistemleri merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "5 bin vaka" hedefine yönelik tedbirlerin sıkılaştırılması ve 17 günlük tam kapanma sürecine ilişkin detayları öğrenmek isteyen vatandaşlar " İçişleri Bakanlığı tam kapanma genelgesi yayınlandı mı? 17 günlük tam kapanmada nereler açık, nereler kapalı?" araştırmalarını yoğunlaştırdı. Üretim tedarik zinciri de dahil olmak üzere günlük yaşamı yakından ilgilendiren 17 günlük tam kapanma ve İçişleri Bakanlığı tam kapanma genelgesi detayları merakla bekleniyor. Peki, İçişleri Bakanlığı tam kapanma genelgesi yayınlandı mı? 17 günlük tam kapanmada nereler açık, nereler kapalı? Bilgiler haber içeriğimizde.

İçişleri Bakanlığı tam kapanma genelgesi yayınlandı mı?

İçişleri Bakanlığı Tam Kapanma Tedbirleri konulu genelge yayımlandı. Genelgenin detaylarına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

17 günlük tam kapanmada nereler açık, nereler kapalı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 17 günlük tam kapanma sürecinde Bankalar kapalı olacak. 
Fabrikalar açık olup faaliyetlerine devam edecek.

29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar mücbir sebepler (hastalık, vefat, vs...) hariç otel konaklama ve rezervasyonları yasak. 

Dizi / tv / radyo / gazete / dergi çalışanları ise bu süreçte yasaktan muaf olacak. 

Bankalarla ilgili durum ise biraz karışık. Detaylar Maliye ve İçişleri Bakanlığı arasındaki görüşmelerin ardından genelgede netleşmiş olacak.

17 günlük tam kapanma sürecinde Dişçiler de açık olacak. 

Adliyeler ise zorunlu durumlar dışında hizmet veremeyecek.

Kargo, lojistik firmaları açık olacak.

Setlerle ilgili bir detay:

TV dizi setleri yasaklardan muaf ancak Film setleri 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasındaki yasaklara uymakla mükellef olacak.

Editör: TE Bilisim