ÖSYM sınavlar iptal mi? ALES sınavı yapılacak mı? ÖSYM son dakika açıklama! Soruları arama motorlarında sıkça araştırılmaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ALES sınavı hakkında adaylar sınavın akıbeti hakkında sıkça araştırmalar yapıyor. Dün yapılan Kabine Toplantısıyla beraber tam kapanma konusu gündeme geldi. Bu sebeple sınavların son durumu merak edildi. Peki, ÖSYM sınavlar iptal mi? ALES sınavı yapılacak mı? ÖSYM son dakika açıklama! İşte tüm detaylar haberimizde…

ÖSYM SINAVLAR İPTAL Mİ? ALES SINAVI YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir." İfadelerini kullandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ( 2021-ALES/1) ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre sınav, 2021 yılı ÖSYM sınav takviminde belirlenen tarihte gerçekleştirilecek.

2 Mayıs Pazar günü yapılacak sınava girecek adaylar (yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) sınava giriş belgelerini, sınav görevlileri ise görevlendirme belgelerini yanlarında bulundurmak kaydıyla kısıtlamadan muaf olacak.

Editör: TE Bilisim