AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine ve HDP’nin skandal bildirisine sessiz kalan CHP ve İYİ Parti’ye sert tepki gösterdi.

TBMM konuşmasında konuyu gündemine alan Akbaşoğlu, Biden’ın 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirerek yalan ve iftira kampanyasına giriştiğini söyledi.

KENDİ SOYKIRIM TARİHİNE BAK!

Akbaşoğlu açıklamasında “soykırım” nitelendirmesini reddettiklerini ve skandal açıklamayı kınadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: Bütünüyle bunu kendisine (Biden’a) iade ediyoruz. Bu ancak zırvalamaktır. Ve zırva tevil götürmez. Bu konuyla ilgili ABD Devlet Başkanı soykırımcı olarak görmek istediği biri varsa kendi tarihine baksın. Kızılderililere baksın, siyahilere baksın ve aynaya bakarak soykırımcıyı görsün diyorum. Bu konuyla ilgili sayın Cumhurbaşkanımız aslanlar gibi okkalı bir cevabı vermiş, bir Osmanlı tokadını Biden’ın suratına indirmiştir.

HDP ASALA AĞZIYLA KONUŞUYOR!

Akbaşoğlu açıklamasının devamında CHP ve İYİ Parti’ye sert eleştirilerde bulundu. HDP’nin 1915 olaylarına ilişkin Türkiye karşıtı açıklamasına sessiz kalan CHP ve İYİ Parti’ye sert tepki gösterdi.

Biden’a gereken cevabın verildiği söyleyen Akbaşoğlu, HDP’ye işaret ederek ASALA/ PKK ağzıyla konuştuğuna dikkat çekti.

“CHP-İYİ PARTİ NEDEN SESSİZ?”

Akbaşoğlu, HDP’nin yayınladığı skandal bildiriye karşı Millet İttifakı’na da şu ifadeleri kullandı:

Ey Millet İttifakı’nın ortakları. Ne İYİ Parti’den ne CHP’den buna ilişkin (HDP’nin soykırımı kabul eden bildirisi) bir kınama, bunu reddettiğinize dair bir söz işitmedik ve işitmiyoruz? Duymazlıktan, görmezlikten ve bilmezlikten mi geliyorsunuz? Sayın Kılıçtaroğlu’nun yaklaşımıyla ortağınızın bu bildirisine miyavlıyor musunuz? Yoksa kükrüyor musunuz aslan gibi? Hadi görelim bakalım sizi!

Editör: TE Bilisim