Çocukların sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar birlikte ülke genelinde tam kapanma yasaklarının başlayacağını açıkladı. Kısıtlama detayları hakkında merak edilen sorulardan biri ise çocukların bu kısıtlamadaki rolü oldu. Peki, Çocukların sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman? İşte tüm detaylar haberimizde…

ÇOCUKLARIN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Çocukların dışarı çıkabileceği saatler İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Bakanlığın yaptığı genelgede şu ifadeler yer aldı:

"20 yaş altı sokağa sıkma yasağı ile ilgili,

Tüm illerimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ila 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç) bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN?

Bazı üniversitelerde teknik eğitim veren mühendislik fakültesi/tıp fakültesi gibi bölümlerde yüz yüze eğitim devam etmektedir. Bu yaş grubundaki öğrencilere durumlarını belgelemeleri amacıyla üniversite yönetimince ders programını gösterir şekilde özel bir belge verilecek olup, bu belgenin gerektiğinde ibrazı ile 20 yaşın altındaki öğrenciler bu yaş grubu için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.

20 yaş altı profesyonel veya milli sporcular, profesyonel veya milli sporcu olduklarını belgelemeleri kaydıyla sportif faaliyetleri (müsabaka, antrenman, bu amaçlarla seyahat vb.) kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.

Editör: TE Bilisim