DHKP/C  terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Grup Yorum adlı müzik grubu üyelerinden Dilan Ekin'in ayrılma kararı üzerine nefret kustu. 

Ekin hakkında, "Dilan Ekin selam vermeye değmeyen birisidir, onunla ilişkinizi kesin" denildi.

Açlık intiharının sonundaki ölümleri siyasi propaganda malzemesi yapan Grup Yorum, ölmeyi reddeden Ekin'i hedef gösterdi.

"DİLAN EKİN'İ GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE YÜZÜNE TÜKÜRÜN, LANETLEYİN"

Grup Yorum, kendilerinden ayrılan ve bağımsız hareket edeceğini açıklayan Ekin'i ihanetle suçladı.

Grup Yorum'un sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada; "Dilan Ekin kendi rahat, bencilce yaşamı için arkasına bile bakmadan çekip giden ikiyüzlü bir korkaktır. Dilan Ekin'i gördüğünüz yerde yüzüne tükürün, lanetleyin, gördüğünüz, tanıdığınız herkese yaptığı ihaneti anlatın" ifadeleri yer aldı.

Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek açlık grevinde hayatını kaybetti.

"SOL CENAHTA BİLİNDİK SESSİZLİK"

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, "Fikirleri değişti diye 'solcu' bir 'kadın'ı sokak lincine hedef gösteren solcular ve sol cenahta bildik sessizlik... Tecavüzlere bile ses çıkaramayan sol cenahın kadınları, bu zihniyeti bildikleri ve sahici bir şiddet yahut dışlanma tehdidi sezdikleri için konuşamıyorlar belli ki" ifadelerini kullandı.

METİN KAHRAMAN HATIRLATMASI

Ayten Akgün isimli bir sosyal medya kullanıcısı ise 'Metin Kahraman' hatırlatmasında bulundu. Akgün, "Aklıma Metin Kahraman'ı dövüp hastane kapısına bırakmaları geldi. "biz değil hayranlarımız yaptı" demişlerdi. Şimdi Dilan Ekin'i de "hayranlar"a havale etmiş görünüyorlar!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Grup Yorum'dan ayrılan Metin Kahraman, 2005 yılında darp edilerek hastane önüne bırakılmıştı. Kahraman'ın hayranları tarafından 'telif' nedeniyle dövüldüğü öne sürülmüştü. Kimileri de gruptan ayrılması nedeniyle dövüldüğünü iddia etmişti.

Editör: TE Bilisim