Tam kapanmada camiler açık mı? Teravih namazı kılınacak mı? Sorularına yanıt arayan vatandaşlara cevap olabilmek için derlediğimiz haberimizde merak edilenleri yanıtladık. Diyanet TV’ye konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye'nin Koronavirüs nedeniyle tam kapanmaya gideceği 30 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında nasıl bir yol izleneceğini açıkladı. Ramazan ayında ibadetlerini eksiksiz şekilde yerine getirmek isteyen halk, bu süreçte camilerin açık olup olmayacağını araştırıyor. Peki, Tam kapanmada camiler açık mı? Teravih namazı kılınacak mı? İşte konu hakkında bütün detaylar…

TAM KAPANMADA CAMİLER AÇIK MI?

Diyanet TV'de konuşan Erbaş, Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanacak olan tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye'nin Koronavirüs nedeniyle tam kapanmaya gideceği 30 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında camilerin açık olacağını belirterek, "Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak." dedi.

TAM KAPANMADA TERAVİH NAMAZI KILINACAK MI?

Diyanet TV'de konuşan Erbaş, Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanacak olan tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını fakat teravih namazlarının kılınmayacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Diyanet TV’ye yaptığı açıklamada, "Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor. Şu bir yıldır defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık. Şimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah.” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim