Küçük ev aletleri üreticisi Sinbo'nun Avcılar'daki üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şirket yetkilileri ile toplantı yaparak bilgi aldı.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Varank, küçük ev aletlerinde Türkiye'nin 25 yıllık köklü markası Sinbo'nun üretim tesislerini ziyaret ettiklerini kaydederek, salgınla birlikte hem beyaz eşya hem de küçük ev aletlerinde büyük bir ivme yaşandığını, Türkiye'nin de bu alanlarda hem piyasa büyüklüğü olarak hem de üretici olarak oldukça büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Beyaz eşya üretiminde Avrupa lideri olduklarını, küçük ev aletlerinde ise son dönemde bir ivme yakaladıklarını dile getiren Varank, bugün ziyaret ettikleri Sinbo'nun yöneticileriyle bir araya geldiklerini ve onların geleceğe dair vizyonlarını dinlediklerini anlattı.

Varank, küçük ev aletlerinin hem dünyada hem Türkiye'de hızlı bir şekilde büyüdüğünü kaydederek, firmanın bu ürünlerin yerlileşmesi hususuna önem atfettiğini, sektörde Uzak Doğu'dan ciddi ithalat bulunduğunu, firmanın bu ürünleri yerlileştirme konusunda önemli bir çaba içerisinde olduğunu bildirdi.

Şirketin kendi bünyesinde geliştirdiği otomasyon teknolojileri sayesinde çok verimli bir üretim modeliyle iş yaptığını ifade eden Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sinbo, adet olarak Türkiye pazarının yaklaşık yüzde 20'sine sahip. Bunun yanında geçen yıl gerçekleştirdiği 20 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Yaklaşık 700 kişiyi istihdam eden firmamız tedarikçileriyle birlikte büyük bir ekosisteme sahip. Ülkemizde katma değerli üretimi geliştirmek için çok farklı destek mekanizmalarıyla firmalarımızı desteklemeye çalışıyoruz. Küçük ev aletleri alanında şu anda Türkiye'de üretimi olmayan ekipmanların, parçaların yerlileştirilmesi hem de markalarımızın güçlenmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Sinbo'yu Türkiye'de olduğu gibi dünyada da daha tanınır hale getirmek istiyoruz."

Varank, sektördeki tüm üreticilere bu destekleri verdiklerini belirterek, "Nasıl ki beyaz eşyada Avrupa'nın bir, dünyanın iki numarası isek küçük ev aletlerinde de bunu başarmamızın önünde hiçbir engel yok. Bunu girişimcilerimizle, üreticilerimizle başaracağız." diye konuştu.

"ŞU ANDA YATIRIM İŞTAHI HİÇBİR ZAMAN OLMADIĞI KADAR YÜKSEK"

Bakan Varank, özellikle salgın sürecinde dünyada tedarik zincirlerinde büyük değişimler yaşandığını kaydederek, " Batı, üretimde kendine yeni ve güvenilir ortaklar arıyor. Türkiye, hem üretim altyapısı hem jeopolitik konumu hem de salgında ortaya koyduğu üretim başarısıyla en büyük adaylardan bir tanesi. Uzak Doğu ile karşılaştırdığımızda çok büyük avantajlarımız var." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim