Dijital medya, geleneksel medyadan farklı olarak etkin kullanıcı katılımına olanak sağlıyor. Artık akıllı telefonu olan herkes enformasyon ve görüntü üretebiliyor. Peki meslekte ne gibi dönüşümler yaşanıyor? Medyada gazetecilik çalışmaları nasıl yapılıyor? Geleneksel medya ve dijital medya etkileşiminde son durum ne? Bu meslekte yer almak isteyenleri neler bekliyor?

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi medya alanıyla ilgilenen bütün öğrencilere bu soruların cevabını vereceği bir eğitim düzenledi. 2 Hafta sürecek etkinlikte medya sektörünün başarılı habercileri öğrencilerle buluşacak ve kendi alanlarıyla ilgili dersler verecek.

EĞİTİMLERİ MESLEĞİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ VERECEK

Herkesin kamera taşıdığı  ve pek çok alanda olduğu gibi gazete, televizyon ve dijital  medya alanında da  baş döndürücü dönüşümlerin yaşandığı günümüzde bu mesleğe gönül veren öğrenciler bizzat mesleğin temsilcilerinden eğitim alacaklar.

Eğitimlerde spikerlikten sunuculuğa, kameramanlıktan görsel yönetmenliğe, spor muhabirliğinden istihbarat muhabirliğine, cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliğinden savaş ve sağlık muhabirliğine kadar çok geniş yelpazede konular yer alacak.

Eğitimde tecrübelerini paylaşacak deneyimli isimler ise şöyle;

Göksu Öngören – CNN Türk Spikeri
Tunç Özgen – Takvim Spor Müdürü
Elif Akkuş – TRT Muhabiri
Giray Karanlık – TV Programcısı
Cihat Şener – Eğitimci, Yazar
Seyhan Karaman – Diksiyon Eğitmeni ve Sunucu
Fuat Akdağ – TV Spor Yöneticisi
Fatma D. Turgut – TRT Muhabiri
Gökhan Kayış – Gazeteci
Ahmet Çakır – Yazar, Spor Yorumcusu
Nurullah Kadiroğlu – Öğretim Görevlisi
Emin Baykırkık – Baş Spiker
Murat Çınar – Kurgu
Hüseyin Başusta – Prodüktör ve Yönetmen
Nurgül Dönmez – TRT Cumhurbaşkanlığı Muhabiri
İlker Özkap – Görüntü Yönetmeni
Erce Kaftan – Spor Yazarı

EĞİTİMLER 2-14 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA 

Bunun yanı sıra adeta tek başına canlı yayın, haber ve program sunma ve reji yapma olanağı veren yeni uygulamalar da eğitimler dahilinde bizzat bu mecraları kullananlar tarafından anlatılacak.

Eğitimler 2-14 Mayıs tarihleri arasında her gün 10 00-11.00 ve 13.00-14.00 saatleri arasında olup Ticaret Üniversitesi'nin Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi YouTube Kanalı;
https://is.gd/0jWReP

Editör: TE Bilisim