Mayıs ayı işsizlik maaşı ne zamanlar yatar? 2021 işsizlik maaşı ne kadar? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Mayıs ayına girilmesine sayılı günler kalırken işsizlik ödemesi alan vatandaşlar maaşların ne zaman hangi tarihte hesaplarına yatacağını merak edip arama motorlarında sıkça araştırmalar yapıyor. Milyonlarca vatandaş verilen ödemelerin Ramazan Bayramı öncesinde yatırılmasını istiyor. Peki, Mayıs ayı işsizlik maaşı ne zamanlar yatar? 2021 işsizlik maaşı ne kadar? İşte detaylar…

MAYIS AYI İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMANLAR YATAR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Mart ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerinin 5 Nisan’da hesaplara yatırılacağını duyurmuştu. Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlatan Selçuk, “Kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerini 5 Nisan 2021 tarihinde hesaplara yatıracağız” açıklamasını yapmıştı.

Mayıs ayı işsizlik ödemelerin mayıs ayının ilk haftasında vatandaşların hesaplarına yatırılması bekleniyor. Bakanlıktan detaylı bilgi geldiğinde haberimizde ulaşabilirsiniz.

2021 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

Asgari ücretin belirlenmesi sonrası, asgari ücret üzerinden belirlenen diğer ödenekler de belli olmaya başladı. İşsizlik maaşı da merak edilen ücretlerden biri. Buna göre 2021 yılında alınabilecek en düşük işsizlik maaşı bin 420 lira, en yüksek işsizlik maaşı ise 2 bin 840 lira oldu.

Editör: TE Bilisim