Ramazanda fidye ne zaman verilir? Ramazan Bayramından sonra fidye verilir mi? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Fidye, oruç tutmaya engel (süreklilik gösteren) hastalığı olan veya yaşlılıktan dolayı oruç tutamayanların tutamadığı oruçlara karşılık verdiği paradır. Ramazan Bayramı bu sene koronavirüs nedeniyle buruk geçiyor. Elinde olmayan nedenlerden dolayı oruç tutamayan Müslümanlar Diyanet'in belirlediği 2020 fidye bedelini ihtiyaç sahiplerine verecekler. Peki, Ramazanda fidye ne zaman verilir? Ramazan Bayramından sonra fidye verilir mi? İşte tüm detaylar haberimizde…

RAMAZANDA FİDYE NE ZAMAN VERİLİR?

Fidye, oruç tutmaya engel (süreklilik gösteren) hastalığı olan veya yaşlılıktan dolayı oruç tutamayanların tutamadığı oruçlara karşılık verdiği paradır. İşte mübarek Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiremeyenlerin ödeyeceği bedeldir. Fidye ramazanda da ramazan sonrasında da verilebilir.

RAMAZAN BAYRAMINDAN SONRA FİDYE VERİLİR Mİ?

Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Hatta bu daha faziletlidir. Bununla birlikte,  bayram günü veya daha sonra da verilebilir.

Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir

Editör: TE Bilisim