Türkiye'ye siber saldır mı var? İnternet neden ağır sorun mu var? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Sanal dünyada artan insanlar ve bilgi yoğunluğu bazen kötü amaçlar için kullanılmakla birlikte hedef haline gelmiştir. Ekonomik sorun haline dahi gelen internet ve siber saldırıları son günlerde ciddi tehdit haline gelmişken ağırlaşan internet sorunu akıllara Türkiye'ye siber saldır mı var? İnternet neden ağır sorun mu var? Sorularını getirdi. İşte konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

TÜRKİYE'YE SİBER SALDIR MI VAR? İNTERNET NEDEN AĞIR SORUN MU VAR?

Çoğu kez ülkelerin korsan yazılımcıları tarafından gerçekleştirilen siber saldırılara karşı savunma geliştirilen ülkelerin arasında Türkiye’de yer almaktadır.

Küresel çapta olan oluşan sosyal medya kopmaları bazen bir siber saldırı olması yanında veri tabanı kaynaklıda olmaktadır. Türkiye’de internette gerçekleşen sorunların başlıca nedenlerini siber saldırı, internet sağlayıcı şirketlerin genel arızası ya da bölgesel kopmalara olarak nitelendirebiliriz.

Son günlerde henüz gerçekleşen ciddi bir internet sorunu yok. İnternet kullanıcıların sorunları bölgesel olması halinde sorunun kısa sürede çözüleceği mümkün olmakla birlikte internet sağlayıcı şirketler tarafından teknik destek her zaman aktif olarak çalışmaktadır.

Editör: TE Bilisim