CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Yeşilköy Havalimanı'nda bulunan darbecilere ait tankların arasından geçmiş ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine gitmişti.

“BEN GEÇTİM, O DA GEÇSEYDİ”

Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon kanalında 15 Temmuz 2016 tarihinde Yeşilköy Havalimanı'nda yaşananlara ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Sizin o zırhlı aracın yanından yürüyerek geçmeniz eleştiriliyor" şeklindeki soruya; "Ben geçtim. O da gelip geçseydi. O da oradan yürüyerek geçseydi. Niye yürüyerek geçmedi? İşin o cephesi ayrı. Onu ayrıca tartışırız" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’DEN TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun söz konusu açıklamasını yayınlayarak tepki gösterdi.

“Marifet kaçmak değil hainlere karşı durmak” ifadelerini kullanan Akbaşoğlu şu açıklamada bulundu:

“HAİNLERİN İZNİYLE GEÇMESİ YÜZ KIZARTICI”

“15 Temmuz gecesi hainlerin arasından onların izniyle geçtiğini itiraf eden bunu da marifetmiş gibi anlatan Kılıçdaroğlu'na yaptığının demokrasi adına yüz kızartıcı utanılacak bir şey olduğunu ajans, hatırlatmadı mı?

Marifet kaçmak değil hainlere karşı durmak Sn Kemal Kılıçdaroğlu.”

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz gecesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun terk ettiği Yeşilköy Havalimanı'nı yarım saat içinde binlerce kişi doldurmuş, tankları püskürten vatandaşlar sabaha kadar alanı terk etmemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Yeşilköy Havalimanı'na gelmiş ve darbe girişimine karşı basın toplantısı düzenlemişti.

Editör: TE Bilisim