Rüyada mezarlık görmek, mezar yerlerinin olumsuz düşünceler çağrıştırmasından dolayı insanlarda endişeye sebep olabilen bir durumdur. Fakat mezarlığın, rüya aleminde karşıladığı daha farklı anlamlar da mevcuttur. Çünkü rüyalar, aslından farklı şeyleri temsil eden ögeler içerebilir. Öncelikle şunu bilmek gerekir ki rüyada mezar görmek kişinin ya da bir yakınının öleceği anlamına gelmez. İbn – i Sirin (r.a) yorumuna göre; bu rüya kişinin bir sebepten dolayı tövbe etmek istediğini ya da tövbe etmesini gerektirecek bir şey yapmak üzere olduğunu gösterir.  

Rüyada Mezar Kazmak

Rüyada mezar kazdığını gören kişinin sağlığı ile alakalı bir problemi var demektir. Rüyasında kazdığı mezarın kendisine ait olduğunu gören bir kişi, sağlık konusundaki gereksinimlerini daha fazla ihmal etmemelidir. Bir başkası için mezar kazmak ise yakın zamanda tatsız bir olay yaşanacağına işaret eder.

Rüyada Mezar Taşı Görmek

Mezar taşlarının görüldüğü rüyalar, mezara dair olan diğer pek çok rüyadan daha olumlu anlamlara sahiptir. Bu konuda İmam Nablusî (r.a) diyor ki; “Rüyasında mezar taşı gören ve bu taşların üzerinde yazanları okuyan birinin ömrü uzamıştır.”

Rüyada Mezarcı Görmek

Rüyada mezar kazan ve mezarlığın genel bakım işleri ile uğraşan bir mezarcı görmek, rüyayı gören kişinin hayatından memnun olmadığı anlamına gelir. Bu rüya, artık çok zor gelen bazı şeyler karşısında rüya sahibinin çaresizlik yaşadığını ve bu şeyleri değiştirmek istediğini gösterir. Rüyada mezar kazan adam görmek, aynı zamanda oldukça zor bir iş anlamına da gelebilir. 

Rüyada Ölen Birini Görmek

Rüyada ölmüş olan birini görmek genel olarak kısmetin artacak olduğuna yorulur. Fakat bu rüyanın birbirinden farklı anlamları mevcuttur. Gerçek hayatta ölmüş olup da rüyada canlı olarak görülen kişi, rüyayı görenin bir sebep dolayısıyla can sıkıntısı ve özlem yaşayacağına yorulabilir. Bununla birlikte rüyanın diğer olumsuz yorumlarından bazıları;

  • Yakın çevredeki birileri ile tartışma yaşanacak olduğu
  • Çok istenilen bazı şeylerden dolayı zaman kaybı yaşanacağı

Şeklinde sıralanabilir. Ayrıca rüyanın olumlu anlamları da mevcuttur. Rüyada ölmüş biriyle konuşma ile alakalı en olumlu tabirler şöyledir:

  • Çok özlenmiş olan eski bir dost ile tekrar kavuşacak olmak
  • Çok istenilen bir şeye, gösterilen tüm çabalar sonrasında ulaşabilecek olmak

Yani rüyada mezar görmek ile ölü görmek birbirine yakın anlamlara gelebilir.

Rüyada Bir Ölüye Ağladığını Görmek

Rüyada ölünün arkasından ağlamak, rüyayı gören kişinin son sıralarda fazla gerginlik yaşadığına delalet eder. Bu rüya, kişinin rahatlamak istediğini fakat bunu pek başaramadığı gösteren bir rüyadır. İbn – i Sirin (r.a) yorumuna göre, rüyada bir ölünün arkasından ağlayan kişinin dinî konularda eksik noktaları vardır. 

Rüyada Hristiyan Mezarlığı Görmek

Rüyasında bir Hristiyan mezarlığını ziyaret eden kişi için birbirinden farklı yorumlar mevcuttur. Söz konusu rüyanın en olumlu tabirleri arasında;

  • Rüya sahibinin hiç beklemediği bir şekilde mala ve mülke kavuşacağı,
  • Şaşırtıcı fakat güzel bir haberin alınacağı,
  • Bir düşman tarafından kurulan tuzakların sonuçsuz kalacağı
  • Gibi yorumlar sıralanabilir. Ayrıca rüyada Hristiyan mezarı gören bir kişinin bu rüyası;
  • Bazı konularda tereddüt yaşanacağı,
  • İnatçılığın kötü sonuçlarının görüleceği,
  • Bir konuda karara ulaşılamayacağı

Anlamlarına da gelebilen bir rüyadır.

Rüyada Boş Mezar Görmek

Rüyada mezar görmek birbirinden farklı anlamlara sahiptir. Bu tür rüyalar ile alakalı en yaygın yorumlar ise şunlardır:

  • Mezar boş ise; rüya sahibinin bir işi sonuçsuz kalabilir.
  • Mezarda ölü var ise; büyük bir kazancın ya da kaybın söz konusu olduğu bir işe başlanabilir.
  • Mezar kazılıyor ise; rüya sahibi ani bir karar alabilir ya da beklenmedik bir sorun yaşayabilir.
Editör: TE Bilisim