Örneğin İmam Nablusi (r.a) demiştir ki: “Bir hayvanın (kümes hayvanının) yumurtladığını ya da onun yumurtasını görmek helal rızıktır. Bu kişi helal yollar ile kazanç sağlayacaktır.” Bu yorumdan anlaşılabileceği üzere, rüyada bıldırcın yumurtası görmek ya da bu hayvanın türevi olan daha başka hayvanların yumurtasını görmek iyiye yorulur.

Rüyada Çiğ Yumurta Görmek

Rüyada görülen bıldırcın yumurtasının durumu, rüyanın anlamını etkileyebilir. Pişmemiş halde olan bir ya da birkaç bıldırcın yumurtası rüyada görüldüğünde birbirinden farklı anlamlar ortaya çıkar. Buna göre;

  • Rüyada kabuklu, pişmemiş yumurta görmek kolay kazanca ve hayırlı evlada işarettir. Bu rüyayı gören kişi yakın bir zamanda maddi açıdan ya da varsa evlatları dolayısıyla mutlu olacaktır.
  • Rüyada kırık bıldırcın yumurtası görmek ise hayra yorulmaz. Eğer rüya sahibi bu çiğ yumurtayı rüyasında yemiş ise; İmam Nablusi (r.a) Hazretlerine göre haram mala bulaşacaktır. Yere düşerek ya da birileri tarafından atılarak kırılmış bıldırcın yumurtaları belaya işaret eder. Bu rüyayı gören kişinin dikkatsizliklere karşı tedbirli davranması gerekir.

Rüyada Bıldırcın Yumurtası Toplamak

Rüyada yumurta toplamak, söz konusu yumurtalar hangi hayvana ait olursa olsun iyi anlama gelir. Bir bıldırcının yuvasından yumurtalarını toplamak, rüyayı gören kişinin sevinç verici bir olay yaşayacağı anlamındadır. Bu konuda İmam Cafer-i Sadık (r.a) Hazretleri demiştir ki; “Rüyasında, yumurtaları bulunan bir bıldırcın görmek evlat sahibi olmaya delalet eder.” Bu durumda rüyada pek çok yumurta topladığını görmek;

  • Evli olanlar için yakın zamanda hayırlı bir evlat sahibi olmaya,
  • Bekar olanlar için bir evlilik fırsatına işaret edebilir.

İslam dünyasının en meşhur şahsiyetlerinden olan İmam Cafer-i Sadık (r.a) ile birlikte İmam Nablusi (r.a) de rüyada bıldırcın yumurtası görmek ile ilgili olarak hayırlı yorumlar yapmıştır. Böylece İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre; rüyasında bıldırcınların yumurtasını toplayan ve belli bir miktar yumurta biriktiren kişi ileride zengin olur. Yani bıldırcın yumurtası toplamak zenginliğe, güce, sağlığa ve iyi şansa delalet eder.

Rüyada Çürük Yumurta Görmek

Rüyada çürümüş yumurta görmek hayırlı yorumlanmaz. Yumurtanın çürümüş olması, rüya tabirinde karşılıyor olduğu tüm iyi anlamların tersini gösterir. Buna göre;

  • Çürük bıldırcın yumurtası görmek rüya sahibinin maddi bir zarara uğrayacak olduğuna,
  • Çürük bıldırcın yumurtasını isteyerek ya da mecburen yediğini görmek yakın zamanda kötü bir şeylerin olacağına,
  • Bu yumurtayı alıp başkasına vermek ise günahlar arasından özellikle haram mala işaret eder.

Bununla beraber İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre; rüyada yumurtaların yenemeyecek halde –yanmış, ezilmiş, çürümüş- görülmesi memleketin dış politikasında sorunlar olduğuna delalet eder. Hatta İmam’a göre, bu rüyayı gören kişinin memleketi yakın bir zamanda savaşa dahil olabilir.

Rüyada Çatlak Bıldırcın Yumurtası Görmek

Rüyada çatlamış yumurta görmek Şemseddin Kirmani (r.a) yorumuna göre aile içinde sıkıntı yaşamaya ve para sıkıntısı çekmeye işarettir. Rüyasında sadece bir adet bıldırcın yumurtasının çatlak olduğunu görenler eşleriyle sorun yaşayabilir. Fakat pek çok sayıda çatlamış bıldırcın yumurtası görmek istenmeyen bir durumdan dolayı para kaybedileceğinden haber verir.

Rüyada Çift Sarılı Bıldırcın Yumurtası Görmek

Rüyasında bir yumurtayı kırdıktan sonra o yumurtanın çift sarılı olduğunu gören kişi, çok uzaktan gelecek bir haber karşısında memnun olacaktır. Yani rüyada bıldırcın yumurtası görmek –eğer yumurta yenebilecek haldeyse- daima iyi anlamlara sahiptir.

 

Editör: TE Bilisim