Rüyada kıyamet koptuğunu görmek, rüyayı gören insanın düzeninin alt üst olacağı şeklinde yorumlanır. Rüyasında kıyameti gören kişi için ,işlediği günahlar ve suçlar yüzünden adaletin işleyeceğine, günahını aldığı veya hakkına girdiği masum kişilerin rüya sahibinden hesap sorup haklarını arayacaklarına yorulur.

Rüyada Kıyamet Gününü Görmek

Rüyada kıyamet gününün geldiğini görmek, rüyayı gören kişinin yanlış işler yaptığını ve bu yanlış yoldan kurtulmak için çabalaması gerektiğine işarettir. Eğer kişi, rüyasında gördüğü kıyamet ortamından çıkabildiğini görüyorsa bu ona kendisini düzeltip doğru yolu bulabilmesi için yeniden verilmiş bir şans olarak yorumlanır. Ayrıca rüyayı gören eğer sadece kendi üstünde kıyamet koptuğunu görüyorsa bu rüya sahibinin ağır hastalıklara yakalanacağına da işaret olarak algılanır.

Rüyada Ölülerin Mezarlarından Çıktıklarını Görmek

Rüyada ölü insanların dirilmesini görmek, rüya sahibinin yaşadığı bölgedeki insanların adil olduklarını ve haksızlığa izin vermediklerini işaret eder. Ölülerin dirildikten sonra yeniden mezarlarına girmesi ise herhangi bir yerde büyük bir olayın olacağını ve insanların öleceği anlamına gelir.

Rüyada Amel Defterini ve Hesap Yapıldığını Görme

Rüyada günah ve sevapların hesaplandığını gören kişinin, Sırat Köprüsü’nden kolaylıkla geçeceğinden ve ahirette verilecek hesapların kolay olacağı ümit edilir. Amel defteri açılıp günahların sevaplara ağır gelmesi rüyada olan kişinin çok günah işleyen biri olduğuna ve yaptıklarına dikkat etmesi gerektiği şeklinde yorumlanır. Ayrıca kendini bu durumda gören kişi ağır sıkıntı ve yükler altında da kalacaktır. Rüyasında sevapları günahlarına ağır gelen kişi ise iyiliklerinin karşılığında alacağı ödüllere işaret edilir. Elinde terazi olduğunu gören rüya sahibi ise doğru yoldadır ve yanlış yollara sapmaması gerektiğine yorumlanır. Mahşerdeki bir melek eğer rüya sahibinden bir şey okumasını isterse, o kişinin dini bütün bir insan olduğu ve doğruluktan şaşmayacağı söylenir.

Rüyada Kıyamet Koptuğunu Görmeye Cafer-i Sadık (r.a.)'ın Yorumu

İmamı Caferi-i Sağdık Hz. rüyasında kıyamet gören dindar bir kimse için dört farklı tarafın olduğunu söylemiştir:

  • Rüyasında kıyamet gören kişi yakın zamanda feraha ve sevince ulaşır.
  • Rüyasında kıyamet gören kişi her bütün problemlerinden kurtulacaktır.
  • Rüyasında kıyamet koptuğunu gören kişi başına gelecek olan felaketlerden ve belalardan sağlam kurtulacaktır.
  • Rüyasında kıyamet koptuğunu gören kişi imanlı bir şekilde vefat edecektir.

Rüyada Sur Borusunun Üflendiğini Görmek

Rüyasında surun üflendiğini gören kişi, faydalı ve iyi insanların sur üflenmesini görmeleri sükut, güzellik ve olabilecek felaketlerden sağ kurtulma anlamlarına gelirken, kötü insanların surun üflenmesini görüşleri kötülük, zorda kalma ve felaketlerden kurtulamama gibi anlamlarda delalet edilir.

Rüyada Kıyamet Alametlerinden Birinin Görülmesi

Rüyada kıyamet belirtilerinden birini görmek, rüyayı gören kişinin yaptığı iyilik ve hayırlara devam etmesi gerektiğine yorumlanır. Güneşin batıdan doğup doğudan batmasının görülmesi,  ayın yarılmasının görülmesi,  Ye’cûc ve Me’cûc’ün gelişinin görülmesi gibi olaylar kıyamet alameti olarak kabul edilir. Ancak kıyametin kopacağı zaman Allah nezdindedir.

Rüyada Kıyamet Saatini Görmek

Rüyasında kıyamet saatini gören kişi, yakın zamanda eline geçen güzel fırsatları kullanamamış ve mal veya mülk kaybedecektir diye yorumlanır. Fakat giden para veya mal yerine gelecektir. Kişi zor zamanlar yaşamasının ardından feraha ve huzura erişecektir olarak yorulur.

Rüyada Kıyameti Beklemek

Rüyasında kıyameti bekleyen rüya sahibi için bu durum 3 farklı şekilde yorumlanmaktadır:

  • Rüya sahibi işleri için ilahi bir destek alacak ve işleri düzene girecektir.
  • Rüya sahibinin hayır işlemesi gerekir. Yoksullara, öksüz ve yetimlere yardım etmelidir.
  • Rüya sahibi eğer çalışmak istemiyorsa bu düşüncesinden hemen vazgeçip işlerini düzene sokmalıdır.

 

 

Editör: TE Bilisim