Ramazan ayının sonlarına yaklaşılırken 2021 Kadir Gecesi tarihi de merak konusu oldu. Bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi'ne kısa bir süre kaldı. Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul ediliyor. Bin aydan hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi’nde Kur’an, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed’e vahyedilmeye başlanmıştır. Peki, Kadir gecesi 2021 hangi güne denk geliyor? Kadir gecesi bu yıl hangi gece? İşte detaylar…

KADİR GECESİ NE DEMEK?

Kadir kelimesi sözlükte, "güç, şeref, hüküm, kıymet" anlamlarına gelmektedir. Kadir Gecesi terkibi ise dinî literatürde "Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece" manasında kullanılmaktadır.

Zaman ve mekânlar, kendilerinde vuku bulan önemli hadiselerle değer kazanırlar. Kadir Gecesi'nin kıymeti ise Kur'an'dan gelmektedir.

KADİR GECESİ 2021 HANGİ GÜNE DENK GELİYOR? KADİR GECESİ BU YIL HANGİ GECE?

Kadir Gecesi büyük maneviyat duygularıyla idrak edilir. Bu özel gecede kuranlar okunur, tesbihler çekilir, namaz kılınır. Şükürlerin edileceği Kadir Gecesi anlamına yakışır bir şekilde idrak edilir.

Kur’an’ın indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, Ramazan Ayı’nın 27. gecesinde oluyor. 11 ayın sultanı Ramazan 13 Nisan’da başladı ve bu ay içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak ifade edilen Kadir Gecesi 8 Mayıs Cumartesi günü idrak edilecek.

Editör: TE Bilisim