Özkan Erusta / Özel Haber

Twitter’da, 20'li yaşlara ait, fotoğrafın paylaşıldığı bir akım başladı. Bakanlar, milletvekilleri, siyasiler, birçok ünlü isim ve binlerce kullanıcı “#20liyaslarchallenge” hashtag’i ile 20 yaşında oldukları fotoğraf karelerini paylaştı. Gündemi işgal eden akım, en çok konuşulanlar arasında bir numaraya oturdu. Bu akım akıllara hiç 20 yaşını göremeyecek terör mağduru çocukları getirdi. Binlerce genç, çocuk ve bebek henüz o yaşlara gelemeden bu vatan uğruna şahadet şerbeti içti.

PKK HEDEFİNDE HEP SİVİLLER VARDI

Yurt içinde ve sınır ötesinde Mehmetçiğin başarılı operasyonları ile iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK, kurulduğu günden bu yana masum vatandaşları hedef almaktan vazgeçmedi. Barış ve huzuru bozmaya yönelik saldırılarla güvenlik güçlerinin yanı sıra sivilleri de hedef alan hain terör örgütü hafızalardan silinmeyecek izler bıraktı. Terör örgütünün acımasız katliamlarının en masum mağdurları ise hep bebekler ve çocuklar oldu.

KUNDAKTAKİ BEBEĞİ ŞEHİT ETTİLER

Siirt'in Eruh ve Hakkâri'nin Şemdinli ilçelerinde, 15 Ağustos 1984'te ilk saldırılarını düzenleyen eli kanlı örgüt, kırsalda umduğunu bulamadığı için eylemlerini şehir merkezlerine taşıyarak sivillerin canına da kasteden katliamlar gerçekleştirdi. Terör örgütü PKK'nın, 1980 ve 1990'lı yıllarda yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği baskınlarda sivillerin yanı sıra kundaktaki bebekleri dahi kurşuna dizmesi hafızalardan silinmedi.

BEBEK KATİLİ ABDULLAH ÖCALAN

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Derince köyünde 21 Ekim 1993'te PKK'lı teröristlerin okul bahçesinde kurşuna dizdiği 13'ü çocuk 22 kişinin acısı aradan geçen 28 yıla rağmen unutulmadı. Henüz 3 yaşında kefene sarılı bedeni kurşunlanmış Serkan Erdem'in fotoğrafını çeken gazeteciler, terörün acımasız yüzünü dünya kamuoyuna da göstermiş oldu. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan da bu katliamdan sonra "bebek katili" olarak hafızalara kazındı. Saldırılar nedeniyle çok sayıda çocuğun yaşama hakkı küçük yaşta elinden alındı. Çok sayıda çocuk ise saldırılardan yaralı kurtulsa da kaybettikleri uzuvlarıyla hayatlarını büyük zorluklarla sürdürmek durumunda kaldı.

PKK ŞEHİR EYLEMLERİNE YÖNELDİ

Kırsalda güvenlik güçleri karşısında ağır kayıplar veren eli kanlı örgüt, 2000'li yıllarda toplumda korku ve panik havası oluşturmak için büyük şehir merkezlerine yöneldi. Canlı bomba ve tuzaklarla bu kez şehir merkezlerindeki sivilleri hedef almaya başladı. İstanbul’un Beşiktaş, Güngören ve Halkalı ilçelerinde düzenlenen terör eylemleri onlarca çocuğun şehit olmasına sebep oldu. Ankara, Van, Diyarbakır, Şırnak’ta gerçekleştirilen bombalı eylemlerde yine hedefte masum çocuklar ve bebekler vardı.

11 AYLIK ŞEHİT BEDİRHAN BEBEK

31 Temmuz 2018 günü Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde herkesi derinden etkileyen bir terör olayı yaşandı. Nurcan Karakaya ve 11 aylık evladı Bedirhan, ilçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki üs bölgesinde görevli eşi Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'yı ziyaret edip evine dönüyordu. Nurcan Karakaya'nın kullandığı aracın geçişi esnasında, teröristlerin, önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 25 yaşındaki kadın ile 11 aylık bebeği Bedirhan Karakaya şehit oldu.

KURBAN ETİ DAĞITAN ÇOCUKLAR KATLEDİLDİ

HDP Merkez Yürütme Kurulunca 6 Ekim 2014'te yapılan açıklamanın ardından çıkan 6-7 Ekim olaylarında 33 kişi şehit oldu. Şehitler arasında Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtılırken 2 arkadaşıyla katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü de bulunuyordu.

TERÖR PLANINI EREN BOZDU

Eli kanlı teröristler, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de evden erzak çalan teröristlerin yerini güvenlik güçlerine gösteren 16 yaşındaki Eren Bülbül'ü hedef aldı. Bahsi geçen evin civarında sürdürülen incelemede bulunan güvenlik kuvvetlerine yardımcı olduğu sırada teröristler tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu Eren Bülbül orada şehit düştü. Şehit Eren terör örgütünün gerçekleştirmek istediği planları bozguna uğrattı.

DARBE KALKIŞMASINDA ÖN SAFTALARDI

Türk milleti 15 Temmuz'da vatanına, milletine, demokrasiye, seçilmiş liderine sahip çıkarak, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in hayallerini yerle yeksan etti. İşgalci hainlere meydan okurken şehit düşenler arasında kahraman çocuklarımız da vardı. Atılan ateşlere, üzerlerine sürülen tanklara aldırış etmeden, âdete ölümü korkuttular. Abdullah Tayyip Olçok, Engin Tilbaç, Özgür Mustafa Karasakal, Halil İbrahim Yıldırım ve Mahir Ayabak bunlardan sadece birkaçı.

ÜNİFORMASIZ 33 ASKER ŞEHİT EDİLDİ

20’li yaşlarını göremeyen binlerce Mehmetçiğimiz arasında 24 Mayıs 1993’te üniformasız ve silahsız şekilde şehit edilen askerlerimiz de var. Bingöl-Elazığ Karayolu’nda yol kesen terör örgütü, otobüsleri durdurdu. Hain örgüt 33 silahsız askeri orada şehit etti.

Alçak katliam
Editör: TE Bilisim