Rüyada kağıt para ya da madeni para görmek, İslam alimleri tarafından farklı şekillerde tabir buyurulmuştur. Fakat bu rüya hakkındaki ulema yorumlarının ortak noktası, paranın kötülüğü, dinsizliği, sapkınlığı temsil edişidir. Yani paranın iyi bir şeyleri haber verdiğine dair yapılan yorumların sayısı pek azdır. Rüyada para görmek uzun ya da kısa süreli bir sıkıntıya delalet eder.

Bu durum, maddi durumu iyi ya da orta düzeyde olanlar için geçerlidir. Fakir bir kimsenin rüyasında para görmesi, rüya sahibinin beklemediği bir haber alacağına işaret sayılır. Rüyada görülen paranın zenginliğe ve bolluğa delalet etmesi de mümkündür fakat daha çok bu tür rüyalar şerre yorulur.

Rüyada Bozuk Para Görmek

Rüyada madeni para görmek konusunda İbn-i Sirin (r.a) demiştir ki; rüya sahibi yakın zaman içinde bir dedikodu dolayısıyla kavga ya da huzursuzluk yaşayacaktır. Dedikoduyu rüya sahibinin kendisi yapabileceği gibi, başkaları tarafından yapılan bir dedikoduya kulak misafiri olmak da mümkündür. Bakır, gümüş, altın ve benzeri her türlü madeni para genel olarak bu manaya gelir.

Rüyada Para Yutmak

Rüyada görülen madeni paranın çiğnenmesi, yutulması ya da herhangi bir şekilde ağza alınması iyiye işaret etmez. İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre; bir parayı ağzına alıp yutan ve daha sonra hacet giderirken çıkaran kişi tüm manevi zenginliğini yitirmiştir. Bu kişinin kendisine çeki düzen vermesi tavsiye edilir. Ayrıca rüyada para yuttuğunu görmek Cabir’ül Mağribi (r.a) yorumuna göre ise mal kaybına işaret eder.     

Rüyada Bir Sürü Para Görmek

Rüyada tomarla para görmek ile az para görmüş olmak arasında fark vardır. Bir deste kağıt para ya da birkaç madeni para görmek manevi anlamda sıkıntı yaşamaya veya yaşanıyor olduğuna delalet ederken; rüyada çok para görmek maddi sıkıntıların habercisidir. Rüya sahibi harcama yaparken daha dikkatli olmalıdır. Çok fazla paranın mevcut olduğu rüyalar, gören kişinin keyfi harcamalar gerçekleştirme niyetinde olduğunu da gösterir.

Rüyada Birisine Para Vermek

Rüyada kağıt para vermek ya da madeni para vermek aynı anlamlara gelir. Rüyasında herhangi birine para verdiğini gören kişi yakın zamanda büyük bir para elde edecektir. Fakat bu paradan dolayı maneviyatının zarar görmesi mümkündür. Ayrıca elde edilecek olan şey para yerine, maddi açıdan değeri olan başka bir şey de olabilir. Rüyada birisine para vermek, rüyada görülen paranın biraz daha olumlu anlama geldiği bir durumdur.

Rüyada Sadaka Vermek

Rüyada, hayır maksatlı olarak birine para vermek yani sadaka ibadeti gerçekleştirmek hayırlı anlamlar taşır. İbn-i Kesir (r.a) demiştir ki; rüyada sadaka vermek art niyetli hasımlar karşısında avantajlı bir duruma ulaşılacağını gösterir. Kirmani (r.a) Hazretlerinin yorumuna göre; rüyasında sadaka veren kişi uzun süreden beri devam eden bir sıkıntısını atlatır. Yani rüyada para görmek bunlar gibi hayırlı anlamlara gelebilir.

Ayrıca rüyada sadaka ibadeti gerçekleştirmenin olumsuz tabirleri de mevcuttur. Örneğin İmam Abdülgani el Nablusi (r.a) Hazretleri demiştir ki; rüyasında isteksizce sadaka verenin gönlünde kindarlık mevcuttur. Bu kişi çevresindekilere karşı düşmanca davranışlar gösterecektir.

Rüyada Yerde Para Bulmak

Rüyada para bulmak, rüya sahibinin son zamanlarda kurnazca davranmaya başladığını gösterir. Bulunan parayı almak şanssızlık anlamına gelirken, yerdeki parayı almadan yoluna devam etmek buna kıyasla daha hayırlı bir şeylerin habercisidir.

Rüyada Eski Para Görmek

Rüyada para görmek ilk olarak manevi sıkıntılara işaret eder. Bununla beraber rüyasında eski kaime ya da sikke gören bir kişi, uzun süredir beklediği bir haberi alır. Fakat alınacak olan bu haber hayırlı ya da hayırsız olabilir. Rüyada eski para görmek maddi anlamda zorluk yaşamaktan çok bir beklenti halinde olmaya ve duygusal sorunlara işaret eder.

Editör: TE Bilisim