Zeytinburnu'nda yıkılma riski nedeniyle daha önce boşaltılan 5 katlı bina çöktü. Yaşanan korkutan olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Yıkılan bina çevresine gelen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bölgede incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrası gazetecilere açıklama yapmasının yanı sıra Twitter hesabından da paylaşımda bulunan İmamoğlu, bazı iddialarda bulundu.

İDDİALARI TEPKİ ÇEKTİ

İmamoğlu “İstanbullulara çağrıda bulunuyorum” ifadeleriyle başladığı paylaşımında kentsel dönüşümde kendileri için engeller çıkarıldığını iddia etti.

İmamoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Zeytinburnu'nda yıkılan binada can kaybı olmaması büyük bir şans. Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor, kentsel dönüşümde engeller çıkarılıyor. Deprem bu şehrin gerçeği, kimsenin böyle bir lüksü yok. Acil iş birliğine ihtiyacımız var.

“YAPTINIZ DA ELİNİZİ TUTAN MI OLDU?”

İmamoğlu’nun öne sürdüğü iddialara karşı Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy tepki gösterdi.

Arısoy, CHP’li İmamoğlu’nun tweetini alıntılayarak “Yetki ve sorumluluk makamında oturuyorsunuz. İşiniz, muhatabı belirsiz suçlamalar yapmak değil.” dedi.

Arısoy ayrıca kentsel dönüşüme dair iddialara da şu sorularla cevap verdi: “Sizi binalara sokmayan kim? Engel çıkaran kim? Kentsel Dönüşüm yaptınız da elinizi tutan mı oldu?”

İMAMOĞLU DEPREM BÜTÇESİNİ DÜŞÜRDÜ

CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu "Gerçekten İstanbul'un en önemli önceliği depremdir ve deprem dururken, şehrin sürecine katkı sunmayacağı gibi, zarar verebilecek başka kavramların bu şehri meşgul etmesini kabul edemiyorum" vaadinde bulunmuştu ancak İBB deprem bütçesini yüzde 65 düşürdü.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın 2019 bütçesinin 1 milyar 18 milyon 921 bin lira olduğu öğrenildi.

İmamoğlu göreve geldikten sonra deprem bütçesini düşürdü ve İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın 2020 bütçesi 347 milyon 623 bin lira oldu.

Editör: TE Bilisim