Rüyada aldatıldığını görmek, söz konusu durumun hakikatte de geçerli olduğu anlamına gelmez. Fakat bu rüyanın delalet ettiği önemli şeyler söz konusudur. İmam Nablusi (r.a) Hazretleri buyurmuştur ki; rüyasında aldatıldığını ya da aldattığını görenin bir eksiği vardır. Ünlü alimin söz ettiği eksiklik dinî anlamda olabileceği gibi kişisel anlamda da olabilir. Bu durumda rüyada sevdiğini başkasıyla görmek şunlara işaret eder:

  • Rüya sahibi aile ortamında yeteri kadar sıcakkanlı değildir.
  • Rüya sahibinin tavırları arkadaş çevresindekiler tarafından hoş görülmüyordur.
  • Üzerinde çok uğraşılan bir konu sonuçsuz kalacaktır.
  • Kişinin kalbindeki maneviyat son sıralarda halel görmüştür.

Ayrıca bu rüyanın olumlu tabirleri de vardır. Fakat muhteviyat dolayısıyla, rüyada sevdiğini başkasıyla görmenin işaret ettiği şeyler olumsuzdur.

Rüyada Eşi Tarafından Aldatıldığını Görmek

Rüyada aldatılmak pek çok insanı şüpheye düşüren bir durumdur. Görülen rüyanın anlamı ise İbn-i Sirin (r.a) Hazretlerinin yorumuna göre; rüya sahibi davranışlarında biraz daha yumuşak huylu olmalıdır. Yani bu tür rüyalar kişinin maneviyatı ile doğrudan alakalıdır. Eğer rüya sahibi davranışlarına biraz daha çeki düzen verirse hayatındaki pek çok şey yoluna girecektir.

Rüyada Sevgilisi Tarafından Aldatıldığını Görmek

Rüyasında sevgilisi tarafından aldatıldığını gören beklemediği bir haber alacaktır. Bu haber kötü olmamakla beraber pek iyi de olmayabilir. Ayrıca rüyada sevgili tarafından aldatılmak, eş tarafından aldatılma durumu ile aynı şekilde yorumlanmaz. Bu iki rüya birbirine karıştırılmamalıdır.

Rüyada Sevgilinin Başkasıyla Evlenmesi

Rüyada sevdiğinin evlendiğini görmek tembel olmaya delalet eder. Bu rüyayı gören kişi bazı zorluklar yaşayacaktır ya da halihazırda yaşıyordur. Fakat bunların üstesinden gelebilmek için gösterdiği tüm çabalar yetersizdir. Rüya sahibi, en kısa sürede kendini toparlamalı ve hayırlı çabalar göstermelidir. Bununla birlikte rüyada eski sevgilinin evlendiğini görmek ise karşılaşılacak bazı fırsatların olduğuna delalet eder.

Rüyada Eşini Aldattığını Görmek

İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre; rüyada eşini aldatmak iman konusunda bazı eksikliklere işarettir. Rüyasında, eşini ya da başka birini herhangi bir yolla aldatan şahıs bazı konularda yanlış şeyler yapacaktır. Bu yanlışların önüne geçilebilmesi için ilk olarak ruhî bir paklanma gerekir. Yani söz konusu rüya, sahibini maddiyattan çok ruhaniyete yönelme hususunda teşvik eden bir rüyadır.

Rüyada Sevdiğini Görmek

Rüyada aşık olunan kişiyi görmek, bu kişi ile nasıl bir durumda olunduğuna göre farklı anlamlara gelir. Örneğin;

  • Gerçek hayatta sevdiği ile beraber olup da rüyasında onu gören, mutluluk verici bir şeyler yaşamak üzeredir.
  • Sevdiğinden ayrı olup da rüyasında onu gören ise hiç beklemediği bir zamanda bir şeyler yaşayacaktır. Aniden yaşanacak olan bu şeyler iyi ya da kötü olabilir.

Rüyada sevdiğini görmenin diğer anlamları arasında evlilik, para kazanma, para kaybetme, bir şeylere özlem duyacak olma gibi birbirinden farklı tabirlere de rastlanır. Rüyada sevdiğini başkasıyla görmek ise bu tabirler arasındaki olumsuz hükümlere tekabül eder.  

Rüyada Platonik Aşkını Görmek

Aşık olunan fakat bu hususta kendisine hiçbir şeyden bahsedilemeyen kişiyi rüyada görmek hayra yorulmaz. Cabir’ül Mağribi (r.a) Hazretlerinin yorumuna göre; rüyasında birine aşık olan ya da gerçek hayatta gizlice aşık olduğu birini gören aile içinde bazı sıkıntılar yaşayabilir.

Rüyada Sevdiğini Nişanlı Görmek

Rüyada sevdiğinin nişanlandığını görmek, rüya sahibinin sürekli bir beklenti halinde olduğuna delalet eder. Sevdiği kişinin bir başkasıyla nişanlandığını ve artık kendisine yaklaşmadığını gören rüya sahibi, fazla hayal kurmayı bırakarak işlerine odaklanmalıdır. Yani rüyada sevdiğini başkasıyla görmek uyarıcı bir durum sayılabilir.

Editör: TE Bilisim