MHP lideri Devlet Bahçeli, dün İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yapmış olduğu saldırıların gün itibariyle planlı bir barbarlık olduğunu vurguladı.

"İSRAİL TERÖR DEVLETİDİR"

Bahçeli "İsrail terör devletidir, şiddeti politik enstrüman olarak kullanmaktadır. Diğer yanda Batı Şeria’da sürekli kamçılanan Yahudi yerleşimci terörü mazlumları evinden barkından çıkarmaktadır" dedi.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu  Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cemaate saldırdı. Milliyetçi Hareket Partisi lideri  Devlet Bahçeli Kudüs'te yaşanan olaya ilişkin açıklamada yaptı.

"PLANLI SALDIRI YAPILDI"

Bahçeli sosyal medya hesabı Twitter''dan "İsrail, dün akşam Yatsı Namazı esnasında, Mescid-i Aksa’da toplanmış din kardeşlerimize ses bombası ve plastik mermiyle saldırmıştır. Bu mütecaviz saldırganlık Ramazan ayının son cumasında, Kadir Gecesinin de bir gün öncesinde vuku bulmuştur. Yani planlı bir barbarlıktır" açıklamasını yaptı.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"HESAP GÜNÜNÜ BEKLİYORUZ"

Üzerimizdeki emeklerini saymakla bitiremeyeceğimiz, sevgi ve fedakârlık simgesi muhterem annelerimizin yarın kutlanacak Anneler Günü’nü tebrik ediyor, hepsine sağlık, sıhhat ve selamet diliyorum. Ebediyete irtihal etmiş annelerimize Allah’tan rahmetler temenni ediyorum.

Kudüs-Kaşgar-Kerkük-İstanbul birbiriyle tarih, kültür ve inanç bağlarıyla sımsıkı bağlıdır. Biri olmadan diğeri ya eksik ya da manen eziktir. Biz kadrimizin, kavlimizin, kaderimizin, kavgamızın bilincindeyiz, şeytanın müfrezelerini de biliyoruz. Ve hesap gününü bekliyoruz.

Editör: TE Bilisim