Rüyada beyaz kağıt görmek Kirmani (r.a) tarafından hayra yorulmuştur. Üzerinde herhangi bir harf ya da ibare bulunmayan bembeyaz kağıtlar görmek, ilmin artmasına ve rüya sahibinin pek çok açıdan kendini geliştirecek olduğuna delalet eder. Birileri tarafından eline temiz bir kağıt verildiğini görenin bazı ihtiyaçları hayırlı şekilde ortadan kalkar. Fakat elindeki kağıdı bir başkasına veren rüya sahipleri bir konuda sıkıntı yaşayabilir. Yani rüyada kağıt görmek bazen iyiye bazen de kötüye yorulabilir.

Rüyada Beyaz Kağıt Üzerinde Yazı Görmek

Rüyada yazılı kağıt görmek, söz konusu yazıların görünüşüne göre çeşitli anlamlara gelir. Eğer hayırlı bir şeylerin yazdığı kağıtlar görülmüş ise rüya sahibinin çok arzu ettiği bir şeyler var demektir. Sabretmesi halinde bu arzuları yerine gelebilir. Fakat hayırlı şeylerin yazmadığı kağıtlar görmek doğal olarak hayra yorulmaz. Cabir’ül Mağribi (r.a) demiştir ki; rüyasında bir idam fermanı ya da tenkit mektubu görenin yakın zamanda bazı işleri ters gitmeye başlar. Ayrıca İmam Cafer-i Sadık (r.a) Hazretlerinin yorumuna göre; üzerinde Kur’an ayetlerinin yazılı bir kağıdı rüyasında gören müjdeli bir haber alacak demektir. Bu müjdeli haber iş hayatına ya da okul hayatına dair olabilir.

Rüyada Resmi Evrak Görmek

Rüyasında resmi bir kuruma gittiğini ve orada bir yetkiliden ya da memurdan evrak aldığını gören kişinin bir konuda mevkisi yükselecektir. İmam Nablusi (r.a) bu konuda demiştir ki; rüyasında bir halifeden ya da alimden kağıt almak, rüya sahibinin ilmî anlamda gelişim göstereceğini ve yakında önemli görevler üstleneceğini bildirir. Ayrıca rüyada resmi belge görmek bazı durumlarda şerir sayılır. Asker, polis, jandarma ve benzeri kolluk kuvvetlerinden bir tebligatname aldığını gören rüya sahipleri geçmişte yaptıkları bir şeyin vicdan azabını yaşayacak demektir.

Rüyada Kağıt Yırttığını Görmek

Rüyada kağıt yırtmak genel olarak hayırsız durumlara işaret eder. Kağıdın şekli, rengi, içeriği ne olursa olsun, rüyada yırtılıyor olması sıkıntıların habercisidir. Yani rüyasında bir kağıdı öfkeyle ya da sakin bir şekilde parçaladığını gören kişinin canı bir şeylere sıkılacak demektir. Bununla birlikte maddi kayıp konusunda da çok dikkatli olunmalıdır. Çünkü pek çok İslam alimi, rüyada görülen kağıdı para ile eşdeğer tabir etmektedir. Rüyada kağıt görmek bir kazancı simgeleyebileceği gibi bir kayıptan da haber verebilir.

Rüyada Evrak İmzalamak

Rüyada kağıt imzalamak rüya sahibinin bir konuda çok kararlı olduğunu gösterir. Uzun süredir ertelenen işlerin artık sonlandırılmak istendiğini bu rüyadan anlamak mümkündür. İmam Nablusi (r.a) bu konuda demiştir ki; bir kağıdı mühürlediğini ya da kalem ile imzaladığını gören aldığı bir karara bağlı kalır. Fakat bu rüyanın hayra mı yoksa şerre mi yorulacağı konusunda kesin bir hükme rastlamak mümkün değildir.

Rüyada Dava Dosyası Görmek

Rüyasında bir dava dosyası gören, uzun süredir bir konuda kafa yoruyor demektir. Rüya sahibi, içerisinde olduğu karmaşık durumdan kurtulmak için kötü şeyler yapmayı bile planlamıştır. Fakat tek yapması gereken şey sabretmektir. Yani rüyada mahkeme kağıdı görmek uyarıcı bir rüya sayılabilir.

Rüyada Kağıt Para Görmek

Rüyada görülen kağıdın aslında bir kaime olduğunu fark eden bir konuda hayal kırıklığı yaşayacak demektir. Çünkü rüyada para görmek İslam alimlerinin pek çoğuna göre keder ve sıkıntıya delalet eder. İmam Nablusi (r.a) tabirine göre;

  • Rüyada kağıt görmek, eğer görülen kağıt beyaz ise hayırlıdır.
  • Kağıdın değiş tokuşta kullanıldığını görmek ya da bir başka deyişle rüyada kağıt para görmek şanssızlık alametidir.
Editör: TE Bilisim