Rüyada Kur’an okunduğunu duymak neredeyse tüm İslam alimleri tarafından hayırlı kabul edilmiştir. İmam Abdülgani Nablusi (r.a) demiştir ki; rüyasında Kur’an-ı Kerim’in tilavetini dinleyen bir kişi salih amellerde bulunacak, manevi açıdan olduğu kadar maddi kazançları da artış gösterecektir. Ayrıca Kur’an’ın okunmuş olduğu yer, bu rüyanın anlamını değiştirebilir. Rüyada Kur’an görmek, anlam çeşitlerine göre şunlar için işaret sayılabilir:

  • Eğer Kur’an-ı Kerim’in bir camide, imam ya da herhangi bir mümin tarafından okunduğu görülmüş ise bu durum manevi zenginliğe işaret eder.
  • Kur’an’ın bir evde ya da başka bir mekanda okunuyor olduğunu gören rüya sahibi ise maddi açıdan zenginleşir. Eğer Kur’an okunan ev kendisine aitse rüya sahibi hayırlı rızıklar elde edecektir.
  • Kur’an-ı Kerim bir bahçede ya da tarlada okunmuş ise rüya sahibinin eşi ile arasındaki tüm sorunlar teker teker ortadan kalkacaktır. Fakat bunun için sabır ve gayret gerekir. 

Rüyada Ezbere Kur’an Okumak

Rüyasında herhangi bir dua kitabına bakmadan, sadece ezberinden Kur’an okuduğunu gören bir kişinin ilmi artar. Rüyada hafız olduğunu görmek ise hayali kurulan şeylerin çok hayırlı olduğuna bir işarettir. Fakat rüyasında Kur’an-ı Kerim’i yanlış okuduğunu gören kişi ruhsal açıdan büyük sıkıntılar yaşayacak demektir. Bu konuda rüya sahiplerinin dikkatli davranması tavsiye olunur. Bununla birlikte, rüyada Arapça dua okumak genel olarak hayırlıdır.

Rüyada Yasin Suresini Okumak

Rüyada sure okumak, rüyayı gören kişinin temiz kalpli olduğunu gösterir. İmam Cafer-i Sadık (r.a) demiştir ki; gerçek hayatta bilmiyor olduğu bir duayı rüyasında düzgünce okuyabildiğini görenler, işlemekte oldukları günahlardan tövbe edip Hakk’a yönelecek olan kişilerdir. Bu rüya sahiplerinin hayatında meydana gelecek olan güzel değişimler ise hayırlı sonuçlar verecektir.

Rüyada Fatiha Okumak

Rüyada dua etmenin, Kur’an-ı Kerim’den çeşitli sureler okumanın anlamları birbirine yakındır. Fakat Fatiha Suresi, Kur’an’da sahip olduğu yer dolayısıyla özel bir anlam taşır. Bu sure, Kur’an’ın başlangıcı, yani açılışı olma görevi görmek için nazil olmuştur. Rüyada Fatiha suresi okumak;

  • Eğer bir ölü için okunuyor ise kısa süreli kayıplardan sonra büyük kazançlar elde etmeye,
  • Allah rızası için okunuyor ise aileden birinin önemli bir başarıya ulaşmasına delildir.
  • Cabir’ül Mağribi (r.a) bu konuda buyurmuştur ki; rüyasında dua okuyan kişinin ömrü uzun olur.

Rüyada Bir Şeyden Korkup Dua Okumak

Rüyada korkarak dua etmek, rüya sahibinin son zamanlardan maneviyattan uzaklaştığını fakat yine de gönlünde iman olduğunu gösterir. Söz konusu rüya, sadece gönülden iman etmenin yeterli olmayacağını ve fiilen de bir şeyler yapmak gerektiğini hatırlatan bir rüyadır. İmam Abdülgani Nablusi (r.a) diyor ki; rüyasında korktuğunu gören kişi, amellerinin uygunluğuna göz atmalıdır.

Rüyada Kur’an-ı Kerim’i Eline Almak

Rüyasında Kur’an’ı eline almış olduğunu görenin bir konudaki ilmi artacak, mertebesi yükselecek ve çevresi tarafından kendisine daha fazla saygı gösterilecektir. Rüyada Kur’an görmek, manevi anlamda olduğu kadar maddi anlamda da önemli gelişmeler yaşanacağından haber verir.

Rüyada Hatim İndirmek

Rüyada hatim indirildiğini görmek rüya sahibinin artık daha dindar bir insan olmaya başladığını gösterir. Yakın zaman içinde, bu rüyayı görmüş olan kişinin hayatı büyük ölçüde değişecektir. Ayrıca rüyasında Kur’an cüzlerini gören kişinin haramdan sakınmak ve insanlara karşı yumuşak davranmak konusunda daha dikkatli olması tavsiye edilir.

Rüyada Yırtık Kur’an Görmek

Rüyada Kur’an görmek, söz konusu mukaddes kitabın sağlam olması halinde çok hayırlıdır. Fakat yırtılmış, sayfaları dağılmış, cildi hasar görmüş bir Kur’an-ı Kerim’in rüyada görülmesi şerre yorulur. Bu rüyayı gören kişi birilerinin kalbini kıracak ve çok pişman olacak demektir.

Editör: TE Bilisim