İmam Nablusi (r.a) tarafından yapılan bir tabire göre rüyasında bir şeylerin yandığını gören büyük olaylara şahitlik edecektir. Yanan bu şeyler soba içerisindeki yakacaklar olsa dahi İmam Nablusi’nin yorumu böyledir. Hatta İmam Hazretleri, sobadan sıçrayıp ağacı yakan ateşin şerre delalet ettiğini söylemiştir. Yani rüyada yanan soba görmek şu anlamlara gelebilir:

  • Rüyada kışın soba yandığını görmek gayrete ve mutluluğa,
  • Yazın ortasında ya da sıcak günlerde soba yandığını görmek ayrılığa, aksiliğe ve can sıkıntısına,
  • Mevsimin belirsiz olduğu bir zamanda sobanın yandığını görmek beklentilere,
  • Sobanın içindeki ateşin etrafa saçıldığını görmek ise küfre, haksızlığa, zulme ya da büyük bir mevkiye sahip olan kişilerin hıncına uğramaya delalet eder.

Rüyada Soba Yakmak

Rüyasında ateş yakan kişi, başarmak istediği şeylere doğru emin adımlar atıyordur. Fakat çevresinde onun önüne geçmek isteyen pek çok kişi mevcuttur. Bu durumda rüya sahibinin doğru kişiler ile arkadaşlık kurması ve kötü niyetine şahit olduğu herkesten uzaklaşması gerekir. Ayrıca soba yakarken aniden elinin yandığını görenler, özellikle aile içindeki yakınlarından küçük de olsa bir fenalık görebilir.

Rüyada Odun Ateşi Görmek

Rüyada ateş görmek bazen hayra bazen ise şerre yorulur. Bazı İslam alimleri, ateşi Mecusiliğin sembolü olarak kabul ederek bir küfür simgesi saymışlardır. Bunun yanı sıra İmam Abdülgani Nablusi (r.a) gibi saygın İslam alimlerinden bir bölümü de, rüyasında ateş görenin önemli mevkilere geleceğini buyurmuştur. Üzerinde duman tütmeyen parlak ateş, İmam Nablusi (r.a) tarafından yapılan yoruma göre bir devlet büyüğünü simgeler. Rüyasında böyle bir ateşi görmüş olan, söz konusu devlet büyüğü tarafından önemli nimetlere malik edilir.

Rüyada Ateşe Odun Atmak

Rüyasında güçlü ya da zayıf bir ateşin içine, yanması için odun attığını gören bir konuda yorucu çabalar sarf edecek demektir. Rüyada ateş yakmak, çok uğraşarak bir şeyleri gerçekleştirmeye çalışma anlamı taşır. Bazı olumsuzluklara göğüs gerildiği takdirde rüya sahibi büyük kazançlar elde edecektir. Fakat bunun için çok sabırlı olması da önemli bir detaydır.

Rüyada Duman Görmek

Rüyada bir yerden duman yükseldiğini gören, en kısa sürede şaşırtıcı bir haber alacaktır. Eğer rüyada görülen duman çok yoğun ise alınacak haber ne yazık ki kötüdür. Fakat pek de yoğun olmayan, açık renkli dumanlar görülmüş ise rüya sahibinin korktuğu bir sorun kolayca hallolacaktır. Bununla birlikte rüyada yanan soba görmek, eğer sobanın üzerinden duman yükseliyorsa pek hayırlı sayılmaz. Bu durumda rüyayı gören kişinin sağlığına dikkat etmesi önerilir.

Rüyada Soba Temizlemek

Rüyada bir yerleri temizlemek bilginin ve deneyimin artacak olduğuna, rüya sahibinin sıkıntılarında azalma meydana geleceğine ve maneviyatının güçleneceğine işaret eder. Fakat rüyada soba temizlemek biraz daha farklı bir şekilde yorumlanmıştır. Bilindiği üzere soba isli ve bir nevi kirli sayılabilen bir eşyadır. Bu sebepten dolayı temizlenmesi zordur. Eğer rüya sahibi zorlanarak bir sobayı temizlediğini görmüş ise zor günler yaşayacak demektir. Fakat hiç zorlanmadan, gayet ustalıkla bir sobayı temizlediğini gören bir kişi için bu rüya şöyle yorumlanabilir:

  • Soba temiz bir bez ile siliniyorsa rüya sahibi ahlakı düzgün biridir fakat etrafındakiler tarafından kötü yola davet ediliyordur.
  • Sobanın silindiği bez karamış halde ise rüyayı gören kişinin kalbinde fitne vardır.

Rüyada Yanmayan Soba Görmek

Rüyada sobayı yakamadığını görmek ya da yanmıyor haldeki bir sobanın bulunduğunu görmek hayra yorulmaz. İmam Cafer-i Sadık Hazretleri diyor ki; rüyada işe yaramayan eşyalar gören bir kişi maddi dünyaya fazla bağlanmıştır. Yani rüyada sobanın yanmaması şerre yorulur.

Rüyada Soba Borusu Görmek

Rüyada uzun ince bir soba borusunu eline aldığını görmek, son zamanlarda dikkat eksikliği yaşandığına delalet eder. Rüyada yanan soba görmek ile beraber bu sobanın borusunu da görmüş olmak, kolay görünen bir işin pek zor olacağını haber verir.

Editör: TE Bilisim