Filistin’de yaşanan Siyonist vahşetin şahidi olan insanlık, devletlerin ve uluslararası kuruluşların İsrail’i durdurmak adına somut adım atmasını istiyor.

srail tüm dünyanın gözü önünde Kudüs ve Mescid-i Aksa’da vahşi bir saldırganlık örneği gösteriyor. Başta Arap ülkeleri bu zulme en sert tepkiyi vermesi gereken Arap ülkeleri, nihayet Filistin gündemiyle toplanacak. Toplantıdan herhangi bir somut adım çıkması beklenmiyor. Fakat sokakların beklentisi büyük. Bugüne kadar cılız kınama mesajları yayınlayan başta Arap ülkeleri olmak üzere, ABD, AB, BM’den somut adımlar atmasını bekliyor.

ONLARIN ISIMLERI VAR

Müslümanlar, Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da, Gazze’de, El Halil’de dalga dalga büyüyen direnişin dünya Müslümanlarına umut olduğu aşikar. Gözaltına alınan, tartaklanan, taciz edilen, öldürülen Filistinliler onlar. Çoğu haberde “Bir Filistinli” olarak kayda geçiriliyor ama onların isimleri var. İsrail askerlerinin tek gözünü kör ettiği 16 yaşındaki İzzeddin.

İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin her türlü alçaklığına karşı en ön safa koşan 5 çocuk anneci Ebu Recile. İsrail’in önce sakat bıraktığı şehit ettiği Ebu Sureyya. 22 İsrail askerinin gözaltına aldığı 14 yaşındaki Fevzi El-Cüneydi. Ve henüz oyun çağında İsrail zulmüyle karşılaşan ve direniş duygusuyla yetişen nice çocuklar…

DIRENIYORLAR!

Direniş illa bir mermiye kafa uzatmak değildir. Yeri geldiğinde onca engellemeye rağmen 10larca kilometre yol yürüyerek Mescd-i Aksa’ya kavuşabilmektir. Direniş illa zalim bir askere taş atmak değildir.

Direnişi fiziki bir karşılık vermekle eş tutanlar yanılıyor. Bugün Kudüs’te yaşamak bir direniştir. Duvarları, kontrol noktalarını aşıp, İsrail askerlerinin “Belki geri dönerler” diye araçlı geçişleri durdurmasına rağmen 15-20 kilometrelik yolu yürüyerek Mescid-i Aksa’ya ulaşmaktır. Direniş sadece Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kılabilmek için El Halil’den çıkıp yollara düşmektir.

Direniş, onca ablukaya, ekonomik zorluklara, İsrail tarafından defalarca yıkılmasına rağmen, fiziken bulunamadığı Kudüs direnişine dualarla, salalarla destek veren Gazze’dir. Direniş Kudüs’te yaşamaktır. Direniş Kudüs’te doğurmaktır. Direniş hiç olmazsa bir kere Kudüs’e gitmek, Müslüman kimliği ile Mescid-i Aksa’nın kapısından edeple girerek, kapı önünde bekleyen İsrail askerini edepten korkutmaktır. Teşekkür ediyoruz. Bugün, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen gaspa direnenler var oldukça, geleceğe dair ümit vardır.

Filistinliler İsrail zulmüne karşı direnişe devam ederken, İsrail’i durdurması gerekenler ise adeta gözünü yumuyor. Arap ülkeleri Filistin’in talebi üzerine bugün toplanacak. Toplantıdan herhangi bir somut adım çıkması beklenmiyor. Fakat sokakların beklentisi büyük. Bugüne kadar cılız kınama mesajları yayınlayan başta Arap ülkeleri olmak üzere, ABD, AB, BM’den somut adımlar atmasını bekliyor.

İsrail’i durdurması gereken Avrupa Birliği (AB), ABD, Rusya ve Birleşmiş Milletler’in (BM) oluşturduğu Orta Doğu Dörtlüsü ise İsrail’e ‘itidal’ çağrısı yapmakla yetindi ve gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini duyurdu.

HAREKETE GEÇIN ARTIK

İsrail zulmüne tepki gösterenler ise “kınama mesajların ve itidal çağrılarının bir kenara bırakılıp, artık harekete geçilmesi” konusunda hemfikir. Bunlardan en dikkat çekeni ise ABD’nin Demokrat Senatörleri Bernie San- ders ve Elizabeth Warren oldu. Başkan Joe Biden’ın partisinden olan senatörler, İsrail’e karşı net bir tavır alınması gerektiğini bildirdi.

Vermont Senatörü Bernie Sanders, bir tweetinde, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde devam eden tahliye skandalına “Dur” denilmesi gerektiğini belirtti. Massachusetts Senatörü Warren ise tahliye operasyonunu ve İsrail güçlerinin uyguladığı şiddeti “iğrenç ve kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

‘VERGILERIMIZ ISRAIL’E GIDIYOR’

Filistin asıllı Amerikalı model Bella Hadid İsrail’in Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırılarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Hadid, çeşitli kullanıcıların konuyla ilgili paylaşımlarını 41 milyon takipçiye sahip Instagram hesabında yorumladı.

Hadid, “Eğer Amerikalıysanız bilin ki ödediğiniz vergilerin bu yaşananlarda payı var! İsrail’e her yıl 3,8 milyar dolar ödüyoruz. Bunu biliyor muydunuz?” diyerek paylaşımda bulundu.

PINK FLOYD SOLISTINDEN TEPKI

Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd’un solisti Roger Waters da twitter hesabından, “İsrail bir apartheid devlettir. Şeyh Cerrah’ta yaşanan soykırımsal evden çıkarmalara bakın” başlığıyla görüntülü bir paylaşımda bulunan Waters, Güney Amerika’nın farklı ülkelerinde yaşayan arkadaşlarından mesaj aldığını anlattı ve onların kendisine Şeyh Cerrah’a gideceklerini söylediğini aktardı. Waters, “İsrail’i her koşulda destekliyorum” şeklinde açıklamada bulunan ABD Başkanı Joe Biden’a seslenerek, “İnsanların, evlerinden soykırım gibi çıkarılmasına destek oluyorsunuz. Sen nasıl hissederdin Joe Biden? Evinde oturuyorsun, orası senin evin, ailenle yüzyıllardır yaşadığınız yer ve bazı pislikler onu alıp gidiyor” sözleriyle eleştirdi.

-Şerefinizi kurtarın

-İsrail'e sesini yükselten tek lider

Editör: TE Bilisim