Özal TV kanalı Halk TV'ye konuk olan Ali Babacan, AK Parti'ye karşı işlediği ihaneti yüzü kızarmadan anlattı. 2018 seçimlerinde hâlâ AK Parti üyesi olan Babacan, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olması için desteklediğini, hatta bunun gerçekleşmesi için çaba sarf ettiğini itiraf etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, henüz AK Parti üyesi olduğu 2018 yılında Abdullah Gül'ün muhalefet partilerinin ortak adayı olması için sürdürülen görüşmelerin " Tabii ki, tabii ki. Tam göbeğindeydik. Görünür değildim ben, ama tam göbeğindeydim" olduğunu itiraf etti.

İsmail Saymaz ise, bu yanıtın üzerine "Çok iyi, sırlarınızı döktünüz ortaya." dedi.

AK PARTİDEN TEMMUZ 2019 YILINDA İSTİFA ETMİŞTİ!

AK Parti üyeliğinden 2019'da ayrılan Ali Babacan, 2018 yılında muhalefetin Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ortak bir aday çıkarması için çalıştığını, ancak başarılı olamadıklarını şu sözlerle dile getirdi:

Abdullah Gül'e ortak adaylığın teklif edildiği ortamda ben de vardım. Ortak adaylığını teklif edenleri topladığınızda rahatlıkla seçimi kazanabilecek bir tablo vardı. O gün gelip de 'Siz ortak aday olursanız biz sizi destekleyeceğiz' diyenler son güne kadar sözlerinin arkasında dursaydı o gün o iş olurdu.
Editör: TE Bilisim