Bu durumda, rüyasında kurbanlık bir koyun görmüş olan kişi bekarsa  evlenir, evliyse eşine daha düşkün olur. Ayrıca koyun güdülmeye müsait bir hayvan olduğu için, rüyada kurbanlık görmek sorunları en kolay şekilde atlatmaya da yorulabilir. Eğer rüya sahibinin sağlık sorunları var ise bunların kolaylıkla çözülmesi mümkündür.

Rüyada Kurbanlık Kesmek

Rüyada kurbanlık bir hayvan kesmek, rüyayı gören kişinin uzun zamandan beri gerçekleştirmek istediği bir şeylerin olduğunu gösterir. Eğer rüya sahibi tevekkül ile hareket etmeyi başarırsa tüm arzularını gerçekleştirebilecektir. Fakat rüyada kesilen kurbanlığın genel durumuna göre bu rüya daha farklı anlamlara gelebilir. Örneğin;

  • Rüyada hasta kurbanlık kesmek belaya ve üzüntüye,
  • Yaşlanmış, tüyleri dökülmüş bir kurbanlık kesmek ciddi sağlık sorunlarına,
  • Usulüne uygun olmayacak şekilde kurbanlık hayvan kesmek ise dinden çıkmaya delalet eder.

Rüyada Büyükbaş Kurbanlık Kesmek

Rüyada büyükbaş hayvan görmek, küçükbaş türündeki bir hayvanı görmüş olmaktan daha hayırlıdır. Cabir’ül Mağribi (r.a) demiştir ki; rüyada görülen sağlıklı büyükbaş hayvanlar hem toprak ürünlerinin hem de hayvancılık ürünlerinin artacağına işarettir. Yani rüya sahibi pek çok anlamda kazançlı çıkacağı bir sürece girmiştir. Rüyada büyükbaş kurban kesmek de aynı şekilde yorumlanır.

Rüyada İnek Sürüsü Görmek

Rüyada sürü görmek, çeşitli sıkıntılarla birlikte pek çok güzel şeyin yaşanacağı haberini verir. En önemli olan detay ise sürünün genel durumudur. Eğer ki inek sürüsü bir otlakta yer alıp otlanıyor ise rüyayı gören kişinin sıkıntıları az, sevinçleri çok olacaktır. Fakat hayvanları cılız ve hasta bir sürünün rüyada görülmüş olması sağlık sorunlarına delalet eder. Rüyada inek görmek, hayvanların görünümüne bağlı olarak çeşitli anlamlara gelir.

Rüyada Başkasının Kurbanlık Kestiğini Görmek

Rüyasında bir kurban bayramı zamanı hayvan kesildiğini görenin işleri rast gider. Rüyada kurbanlık görmek İslam alimleri tarafından hayra yorulduğu gibi, söz konusu kurbanlıkların kesildiğini görmek de çok hayırlıdır. Bu rüyayı görmüş olan eğer bir mümin ise helal rızık kazanacak demektir. Fakat mümin olmayan birinin aynı rüyayı görmesi, yaşanacak bazı talihsizliklerin habercisi sayılır.

Rüyada Et Kesmek

Rüyada et görmek bolluk anlamına gelir. Fakat rüyada bir parça eti, keskin bir bıçakla kestiğini görenin bazı işlerinde aksilik ortaya çıkar. Tekbir getirerek kurbanlık bir hayvanın boğazını kestiğini gören kişinin rüyası hayırlıdır fakat parça et kesmek sağlık sorunlarına ve bazı küçük talihsizliklere işaret eder.

Rüyada Kurban Eti Görmek

Rüyada kurbanlık bir hayvanın etini görmek bereketi simgeler. İmam Cafer-i Sadık (r.a) Hazretleri demiştir ki; Allah’ın adı ile boğazlanmış bir hayvanın etini ya da yününü rüyasında gören kişi bir hayırda bulunur.

Rüyada Koç Görmek

Rüyasında koç gören kişi, eğer varsa tüm sağlık sorunlarından kurtulacak demektir. Koç, sağlığın ve kuvvetin sembolüdür. Ayrıca Hz. İbrahim (a.s) ile Hz. İsmail (a.s) kıssasından bilindiği üzere, Allah’ın gökten indirerek kurbanlık saydığı mübarek bir hayvandır. Rüyada sağlıklı ve besili bir koç görmek iyi şansın, beklenmedik hayırlı haberlerin ve mutluluğun delaletidir. Ayrıca rüyada kurbanlık görmek, hayvanın koç olması durumunda daha hayırlıdır.

Editör: TE Bilisim