Rüyada çaya şeker atmak ve çay bardağını hızlıca karıştırmak ise bir sorunun hiç beklenmeyen bir süratte çözüleceğine delalet sayılır. Rüyada şeker görmek, sağlığa, ilme, fiziksel güce ve maneviyatta görülecek olan kuvvetlenmeye işaret eder. Bu sebeple söz konusu rüya hayırlıdır.

Rüyada Renkli Şeker Dağıtmak

Rüyada şeker dağıttığını görmek çok hayırlıdır. Rüya sahibi, bayram vesilesiyle ya da herhangi bir sebepten dolayı şeker dağıttığını görmüş ise bu durum rızkın bollaşacağını gösterir. Bu gelişmeler öncesinde rüya sahibinin bazı kararlar alması ve bu kararlar çerçevesinde büyük gayretlerde bulunması gerekecektir. Fakat cömertçe şeker dağıtmak, rüyayı gören kişinin en sonunda memnun olacağını gösteren bir detaydır.

Rüyada Çikolata Görmek

Rüyada çikolata yediğini görmek ile şeker görmek birbirine karıştırılmamalıdır. Ayrıca rüyada toz şekeri görmek de bunlardan farklı anlamlara sahiptir. Rüyasında bir çikolata yediğini ya da elinde tuttuğunu gören kişi, uzun bir süre boyunca sıkıntıları ile baş başa kalacak demektir. Bu sıkıntılarından kurtulmak için çareler arayacak olan rüya sahibi, yakın çevresinden birilerinin yardımı ile başının çaresine bakmayı başaracaktır.

Rüyada Lokum Şeker Görmek

Rüyasında lokum ve benzeri yumuşak şekerlemeler gören kişi büyük bir miras elde edecektir. Şekerli yiyeceğin yumuşak kıvamda olması, elde edilecek rızkın kolay yoldan kazanılacağına ve rüya sahibini hiç yormayacağına delalet eder. Ayrıca rüyada lokum yemek, kederlerin azalacak olduğunu ve neşenin artacağını da gösterir. Rüyada lokum görmüş olmak, rüyada şeker görmek ile yakın anlamlar taşır.

Rüyada Toz Şeker Görmek

Rüyada pudra şekeri, toz şeker ve benzeri türlerdeki taneli şekerleri görmüş olmak hem hayırlı hem de hayırsız bir durumdur. Bu rüyayı gören kişi yakın zamanda çok huzurlu olacak, neşesi ve keyfi artış gösterecektir. Rüyanın işaret ettiği olumsuz hal ise bunların kısa sürecek oluşudur.

Rüyada Tuz Görmek

Tuz ve şeker, tat bakımından birbirine zıt gıdalar olsa da rüya aleminde karşıladıkları anlamlar çok yakındır. Rüyasında bir çuval tuz gören kişinin okul hayatında ya da iş hayatında büyük gelişmeler meydana gelecektir. Ayrıca bir miktar tuzu avcuna alıp ağzına döktüğünü gören, yakın zamanda bir karar alacaktır. Alınacak olan bu karar ise pek çok kişiyi yakından ilgilendirecektir. Rüyada birine tuz vermek ise rüyayı gören kişinin pek çok isteğe sahip olduğunu gösterir.

Rüyada Güllü Lokum Görmek

Rüyada pembe lokum görmek, dinî amellerin güzelleşeceğine alamet sayılır. Beyaz ya da diğer çeşitli renklerde görülen lokumlar maddi zenginliğin habercisi sayılırken, güllü lokum maneviyata işaret eder. Çünkü pek çok İslam alimi demiştir ki; rüyasında gül ya da gülden yapılmış bir şeyler gören herkes Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Hazretlerine yakın olacaktır. Fakat pembe renkli olup da güllü olmayan bir lokum yediğini gören kimse bir konuda yanılacak demektir. Bu durumda rüya sahibinin çok dikkatli olması tavsiye edilir.

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada baklava görmek ya da buna benzer çeşitli tatlıları görmüş olmak hayırlıdır. Fakat şu durumlarda rüya şerre yorulur;

  • Rüyasında tatlı yiyen kişi, yediğini başkalarına ikram etmeden yiyorsa;
  • Çok fazla yiyip ağzını tamamen dolduruyorsa;
  • Çok fazla tatlı yediği için kusmak zorunda kalıyorsa;

Bu rüya açgözlülüğün ve daha da önemlisi haram malın işaretidir. Yani rüyada şeker görmek, aşırı tüketim ya da israf söz konusu olmadığı takdirde hayırlıdır. Aksi durumda bu gibi rüyalar şerre yorulur.

Editör: TE Bilisim